Beeld © Getty Images

Winona Ryder onthult antisemitische uitspraken Mel Gibson

23 juni 2020 17:28

Winona Ryder (48) heeft het niet altijd gemakkelijk gehad in Hollywood. Naast wat persoonlijke perikelen heeft de 'Stranger Things'-actrice ook te maken gehad met antisemitisme. Dat vertelt ze in een interview met 'The Sunday Times'.

"Jij bent toch niet zo'n oven-ontwijker, hè?"

De Edward Scissorhands-actrice ontmoette acteur Mel Gibson in de jaren 90 tijdens een feestje. Hij had destijds niet zulke fijne dingen tegen haar te zeggen, onthult ze in het interview met The Sunday Times. "Eén van m'n goede vrienden was erbij en Mel rookte een sigaar", vertelt ze over de situatie. "We waren aan het praten en hij zei tegen mijn vriend, die homo is: 'Oh wacht, krijg ik nu aids?' Vervolgens ging het over het Jodendom en vroeg hij aan me: 'Jij bent toch niet zo'n oven-ontwijker, hè?'" 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Winona Ryder verdedigt Johnny Depp in huiselijk geweld-zaak

Winona geeft verder aan niet religieus te zijn, maar zich wel te identificeren als Joods. Hierdoor heeft ze ook weleens problemen gehad met films. "Mensen vroegen dan aan me: 'Ben jij Joods? Maar je bent zo mooi.'" Ze kreeg er 'een lange tijd geleden' mee te maken in een film. "De directeur van de studio, die ook Joods is, vond me er 'té Joods' uitzien om onderdeel te zijn van een familie met blauw bloed."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Winona Ryder neemt Stranger Things-cast in bescherming

De afgelopen jaren is Winona na een carrièredip opnieuw een publiekslieveling geworden door haar rol in Stranger Things. De Netflix-serie is niet alleen populair op de streamingdienst, maar pakt op allerlei andere manieren ook uit voor fans.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!