Beeld © ANP

Michael Boogerd onthult: 'Thomas Dekker maakte me depressief'

24 juni 2020 13:33

De biografie van Thomas Dekker (35) deed in 2016 de wielerwereld op zijn grondvesten schudden. Collega Michael Boogerd (48) kwam in het boek allesbehalve goed uit de verf. Hoewel hij niet ontkent wat er op het papier gedrukt staat, is hij nog steeds verbolgen over deze stunt van Thomas. Dat vertelt hij in gesprek met 'Veronica Magazine'.

"Hij heeft mij erbij gehaald om het sappiger te maken"

De ex-wielrenners hebben allebei aardig wat op hun kerfstok, maar het was volgens Michael niet chic dat hij erbij werd gehaald. "Het is zijn boek en hij heeft mij erbij gehaald om het sappiger te maken. Om de verkoop te stimuleren." Dat zit hem vier jaar na dato nog steeds niet lekker. Door de publicatie gebeurde er na zijn bekende zwarte gat, scheiding en zieke vader weer iets wat zijn leven op zijn kop zette.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Michael Boogerd wilde gerechtigheid halen bij Thomas Dekker

"Van dat boek ben ik letterlijk depressief geworden", vertelt hij. Het was zijn wens om Thomas over het boek te spreken, maar zover kwam het uiteindelijk nooit. Thomas greep met zijn biografie de kans aan om onverbloemd te schrijven hoe de wielerwereld er achter de schermen uitziet. "Had hij me van tevoren als een kerel ingelicht, dan had ik het makkelijker kunnen laten rusten." 

Tijdens Michaels deelname aan het televisieprogramma De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld biechtte hij al op dat hij de score gelijk wilde maken. "Nadat het boek was uitgekomen, liep ik maandenlang rond met een gevoel – niet dat ik hem iets aan wilde doen of zo – dat ik een keer gerechtigheid moest halen. Het is een heel slechte gedachte en daar ga je je heel slecht door voelen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!