Beeld © ANP

Afscheid doventolk Irma Sluis valt kijkers zwaar

24 juni 2020 21:51

Woensdagavond was de voorlopig laatste coronapersconferentie. Dat betekent ook dat doventolk Irma Sluis, die tijdens de coronacrisis plotsklaps een bekende Nederlander werd dankzij haar tolkwerk bij de persconferenties van premier Mark Rutte, tot groot verdriet van twitterend Nederland uit beeld verdwijnt.

"Kunnen we niet vragen of ze gewoon elke week een halfuurtje mag komen?"

Irma werd ook woensdag weer geprezen op social media. "Je was de ster van de persconferenties", luidde het, naast veel bedankjes voor de afgelopen maanden. "Wel jammer dat we nu ook Irma moeten missen. Kunnen we niet vragen of ze gewoon elke week een halfuurtje mag komen", opperde een twitteraar. "Geen spreekkoren in het stadion. Nou dan doen we dat toch gewoon in gebarentaal", suggereerde een ander. Meermaals werd woensdagavond voorgesteld 'Irma bedankt' te zingen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Doventolk Irma Sluis shinet in lockdownfilm

Niet alleen op Twitter werd waardering uitgesproken voor het werk van Irma en haar collega Corine Koolhof. Na afloop van de persconferentie werden de gebarentolken in het zonnetje gezet door Rutte en minister Hugo de Jonge. Voor beiden stond een bos bloemen klaar, die geheel volgens de coronamaatregelen op afstand werd overhandigd.

'De afgelopen tijd zorgden Irma en Corline ervoor dat de persconferenties toegankelijk waren voor doven en slechthorenden én dat veel Nederlanders kennismaakten met gebarentaal. Bedankt!', schrijft Hugo de Jonge op Instagram.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Irma Sluis krijgt bijzondere liefdesverklaring

Vooral dankzij Twitter werd Irma de afgelopen maanden een BN'er. Haar gebaren, zoals dat voor hamsteren, werden veelvuldig gedeeld op social media. Irma zelf zat helemaal niet te wachten op alle aandacht, vertelde ze in mei aan BuzzE. "Ik heb daar nooit om gevraagd. Het was ook eigenlijk toeval dat ik op de persconferenties van Rutte ben gezet, dat was alleen omdat ik in Den Haag woon."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!