Beeld © ANP

Klaas Dijkhoff had inderdaad contact met Wilfred Genee

25 juni 2020 12:33

Wilfred Genee (52) kreeg van zijn 'VI'-collega René van der Gijp (59) het verwijt dat hij voornamelijk bezig was met het pleasen van politici als Klaas Dijkhoff (39) en Alexander Pechtold (54). VVD-fractievoorzitter Dijkhoff bevestigt nu dat hij een appje heeft gestuurd naar Wilfred, maar zegt geen invloed uitgeoefend te hebben.

"Het zijn gewoon drie mooie kerels die een topshow maken"

Veronica Inside ligt al een tijdje onder vuur door de grap die Johan Derksen maakte over Akwasi. Adverteerders trokken zich terug, menigeen riep op tot een boycot en de laatste uitzending - die in het thema stond van racisme en Derksens opmerking - zorgde voor nog meer perikelen tussen de heren.

Klaas Dijkhoff bevestigt contact te hebben gehad met Wilfred over het debacle. "Ik vind VI een heerlijk programma, dus na de ophef heb ik Wilfred geappt om ze sterkte te wensen", laat de VVD-fractievoorzitter weten aan De Telegraaf

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Komende uitzending Veronica Inside gaat niet door

René beweerde namelijk dat Wilfred de mening van politici als Klaas belangrijker vond dat zijn vriendschap met hem en Johan. Volgens de VVD'er heeft hij echter geen invloed uitgeoefend op de situatie. Hij heeft wel meegekeken naar de uitzending van afgelopen maandag en vond het 'spannende televisie'. "Ik vond het dapper van de heren dat ze het gesprek aangingen", vertelt Klaas. "Ik zag ook dat het tot onderlinge spanning leidde. Dat is zonde." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Veronica Inside-mannen zien elkaar weer bij praatprogramma

Klaas heeft goede hoop voor de toekomst van Veronica Inside en de vriendschap tussen Wilfred, René en Johan. Het lijkt de politicus dan ook het beste als het wordt opgelost. "Dat lijkt me beter dan dat het een soap wordt en we allemaal een kant gaan kiezen", verklaart hij tegenover de krant. "Het zijn gewoon drie mooie kerels die een topshow maken. Ik hoop dat wij als liefhebbers er nog lang van kunnen blijven genieten." 

De beladen aflevering van afgelopen maandag maakte veel los bij de heren én de kijkers thuis. Je ziet er alles over in de video hieronder. 

Zo reageerde Nederland op omstreden aflevering Veronica Inside

14:17

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!