Beeld © ANP

Wilfred Genee vertelt zijn waarheid over Veronica Inside-rel

25 juni 2020 17:51

In een betoog van twintig minuten schijnt Wilfred Genee (52) zijn licht op de rel rondom 'Veronica Inside'. Volgens de presentator waren er vooraf heldere en duidelijke afspraken gemaakt over de aflevering van afgelopen maandag. "Zij menen oprecht dat ze niet wisten wat er ging gebeuren en mijn rol niet hadden zien aankomen. Ik weet niet waar het mis is gegaan”, vertelt hij.

"Ik weet niet wat er in die laatste vier uur voor de uitzending is gebeurd, maar daar ging iets mis"

Het is het gesprek van de dag: de ruzie tussen Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee. In de media lieten Johan en René al flink van zich horen, dus besloot Wilfred dat het tijd was om zijn kant van het verhaal te vertellen. Hij is vooral enorm boos. "Ik ga hier niet uithalen. Dat ga ik niet doen. Ik ga geen mea culpa vertellen maar wel mijn beleving van afgelopen week", opende hij vanmiddag zijn show.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Klaas Dijkhoff had inderdaad contact met Wilfred Genee

Volgens de radioman waren er al een tijdje spanningen. “Er waren spanningen over een eventueel dagelijkse versie van ons programma. Daar waren we het niet allemaal over eens. Dat zorgde ervoor dat we onderling geen goede verstandhouding meer hadden. Zelfs dusdanig slecht dat we maandag al bijna niet meer met elkaar spraken", doet hij een boekje open.

Wel ging Wilfred samen met René afgelopen week nog naar het huis van Johan; om alles uit te spreken. Daar kwamen ze ook met het idee flink uit te pakken voor de uitzending van maandag. Johan stemde daar volgens Wilfred volmondig mee in. Zelfs Akwasi werd uitgezet, maar die besloot niet in te gaan op de uitnodiging. Hierover zegt Wilfred: "Die lachte mij meteen keihard uit. Die zei: 'Ben je gek geworden?' Waarop ik zei: 'Nee, ik vind dit zo absurd, daardoor is het weer leuk.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Komende uitzending Veronica Inside gaat niet door

Uiteindelijk zaten advocate Natacha Harlequin en oud-voetballer Dries Boussatta maandag aan tafel. Met goedkeuring van alle drie de heren. Toch ging de uitzending anders dan gepland. Wilfred klapt uit de school: "Ik weet niet wat er in die laatste vier uur voor de uitzending is gebeurd, maar daar ging iets mis." Volgens de televisiemaker kreeg hij een half uur voor de uitzending een bericht van zijn eindredacteur dat Johan op het punt stond op te stappen. "Ik sta daar - ten overstaan van de hele redactie - het met Johan te vechten (…) en het escaleerde stevig. Met als gevolg dat ik nogal zenuwachtig de uitzending inging. Ik dacht: dat gaat fout, helmaal fout."

Volgens Wilfred had Johan zelfs het idee de gasten aan een aparte tafel te zetten, wat volgens hem echt not done was. "Ik zat daar als gesprekleider, maar ook als onderdel van VI (…) misschien dat dat verwarrend was. Misschien dat ik nog meer had moeten benadrukken dat ik er altijd bij heb gehoord en dat ik er nog steeds volledig achtersta, maar dat we ook best met zijn alleen kunnen nadenken: misschien verandert de tijd wel", aldus Wilfred.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Akwasi lacht om boycot voetballers Veronica Inside

Wilfred hekelt het feit dat Johan en René daarna de media opzochten. "Volgens mij hadden we een heel goed programma gemaakt." De presentator vindt dat de twee analisten meteen hun mening hadden moeten geven op tv en anders 'face-to-face' en niet via de media. Ook na afloop van het gesprek met Talpa-televisiedirecteur Marco Louwerens woensdagavond zou er niet met de pers worden gesproken. "Het was heel heftig en kwamen er niet uit. We zouden het even laten bezinken en niet met de pers praten maar Johan en René hadden daar een ander idee over (...) Ik weet niet waar het op een gegeven moment mis is gegaan, maar het is zeker misgegaan."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!