Beeld © ANP

The Simpsons stoppen met witte stemmen bij gekleurde karakters

27 juni 2020 07:11

De producenten van de wereldberoemde animatieserie 'The Simpsons' hebben vrijdag aangekondigd geen witte acteurs meer te gebruiken om personages uit etnische minderheden in te spreken.

"We gaan door. De Simpsons hebben geen witte acteurs meer om de stemmen van niet-witte personages in te spreken", zei Fox Studios in een verklaring aan persbureau AFP.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Familie Hazes treedt in voetsporen van The Simpsons

De aankondiging zal met name betrekking hebben op het personage Apu Nahasapeemapetilon, een kruidenier van Indiase afkomst die zijn stem in de Amerikaanse versie te danken heeft aan acteur Hank Azaria. Afgelopen januari heeft de blanke komiek aangekondigd dat hij, in onderlinge overeenstemming met het productiebedrijf, stopt met het vertolken van dit personage. Er was al langer kritiek op het karakter vanwege het overbrengen van racistische stereotypen.

The Simpsons debuteerde in 1989 met een witte cast die de Simpson-familie en de gevarieerde inwoners van Springfield vertolkten. Naast de rol van Apu speelde Azaria Carl Carlson, een zwarte collega van Homer Simpson, en Lou, een zwarte politieagent. Harry Shearer, ook wit, speelde Dr. Hibbert, een zwarte dokter.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!