Beeld © ANP

Taylor Swift baalt van erkenning slechts twee geslachten in VS

27 juni 2020 22:17

Zangeres Taylor Swift (30) baalt ervan dat in de Verenigde Staten vaak maar twee geslachten erkend worden. Hierover sprak de 30-jarige zangeres op het Pride Live's Stonewall Day livestream-evenement.

"Hiermee sluit je een hele gemeenschap uit"

Swift zei dit naar aanleiding van een formulier van de Amerikaanse volkstelling, die dit jaar zal plaatsvinden. Alle Amerikanen worden eens per tien jaar gevraagd een zogenoemde consensus in te vullen en gegevens over de samenstelling van hun huishouden. "Ik kreeg mijn formulier en er was maar keuze tussen twee geslachten. Dat vond ik zo verontrustend, hiermee sluit je een hele gemeenschap uit", vertelt de zangeres verontwaardigd.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Taylor Swift wil racistische standbeelden neerhalen

Afsluitend spoorde Swift haar fans aan om te gaan stemmen dit jaar. "We moeten mensen verkiezen die alle gemeenschappen belangrijk vinden!"

Volgens Swift zijn er recentelijk veel positieve veranderingen voor de LGBTQ mensen in de Verenigde Staten, maar moet er nog veel veranderen.

"Er is vooruitgang geboekt nu de Hoge Raad LGBTQ-mensen beschermt tegen discriminatie op de werkplek. Maar we moeten nog zo ver gaan wat betreft gelijkheid en bescherming voor deze mensen", aldus Swift.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!