Chazia Mourali Beeld © ANP

Dit vindt Chazia Mourali van Bridget in De Zwakste Schakel

30 juni 2020 12:15

Chazia Mourali doet in de podcast '30 Minuten Rauw' van Ruud de Wild een boekje open over haar 'De Zwakste Schakel'-tijd. Voor haar was dat namelijk de mooiste periode uit haar werkende leven.

"Het is ongelofelijk slim van haar om haar eigen weg te kiezen"

Chazia was van 2001 tot 2004 te zien als presentatrice van de Nederlandse versie van De Zwakste Schakel. Een hele klus, want het Engelse format met presentatrice Anne Robinson was mateloos populair. Chazia ging daarom in de leer in Engeland. "Als ik denk aan de gelukkigste periode in mijn werkende leven... Daar hoort bij dat ik in Londen rondliep, door Kensington. Dan had ik een stapel modetijdschriften, omdat ik mijn versie van Anne Robinson wilde maken. En dat je dan met de BBC werkt... en echt goed getraind wordt." Chazia werkte ontzettend hard om haar eigen versie van een strenge presentatrice neer te zetten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chazia Mourali kreeg doodsbedreigingen

Vorig jaar was De Zwakste Schakel na jaren weer op de Nederlandse televisie te zien, maar nu met Bridget Maasland als presentatrice. "Die doet het op haar eigen manier en dat is ontzettend goed." Volgens Chazia is haar opvolgster heel authentiek. "Als het niet bij Bridget past om het op de manier te doen waarop ik het deed, dan is het ongelofelijk slim van haar om haar eigen weg te kiezen. Anders gaat het mis."

Je ziet de hele reactie van Chazia in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!