Johan Derksen Beeld © ANP

Johan Derksen: 'Problemen die er nu zijn gaan niet meer weg'

30 juni 2020 17:13

De vermeende racistische uitspraken van Johan Derksen, de daaropvolgende thema-uitzending van 'Veronica Inside' en de dáár weer op volgende ruzie tussen Derksen (71), René van der Gijp (59) en Wilfred Genee (53) is al dagenlang hét onderwerp van gesprek. Johan en René konden de acties van Wilfred in de laatste uitzending van 'Veronica Inside' op zijn zachtst gezegd niet waarderen. Bij RTL Boulevard reageert Derksen nogmaals exclusief op de hele rel.

"Er bestaan ook nog principes in het leven"

Ondanks de hele mediastorm die Johan over zich heen krijgt, blijft hij uitermate kalm. "Ik sta heel ontspannen in dit soort conflicten. De wereld vergaat niet", zegt hij voor de camera van RTL Boulevard. Deze zondag was Wilfred te gast bij Op1 om te praten over de thema-uitzending van Veronica Inside. En dat kwam hem op veel kritiek te staan. Ook Johan heeft de uitzending zitten kijken. "Ik vind niet dat ik moet reageren op een ander televisieprogramma, maar uiteraard heb ik het gezien", zegt hij daarover.

Johan lost de kwestie liever privé op. "Ik heb tegen Wilfred gezegd wat ik ervan vind. En heel Nederland hoeft daar niet van mee te genieten." De huidige spanningen tussen de heren van VI leiden er misschien wel toe dat het praatprogramma niet meer terugkeert op de buis. Johan zou het zonde vinden, "maar er bestaan ook nog principes in het leven", zegt hij resoluut.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Johan Derksen witheet: 'Genee is een geweldige lul'

Toch wil hij niet zomaar de handdoek in de ring gooien. Hij, Wilfred en René gaan namelijk wel nog een keer om tafel zitten. "Wanneer we daar allemaal aan toe zijn en wanneer de emoties weer wat ingedaald zijn. Dan zien we wel of we er uit komen. Maar ik denk dat de problemen die er nu zijn blijven. Dat verandert niet."

Wel wil Johan kwijt dat hij geen ruzie met Wilfred heeft. "Hij hoeft voor mij geen excuus te maken. Hij heeft een mening en een bepaalde aanpak gehanteerd. Dat is zijn goed recht", legt hij uit. Maar mocht Veronica Inside tóch stoppen dan betekent dat het einde voor de televisiecarrière van Johan. "Ik heb geen enkele ambitie om verder nog iets op televisie te doen. Dat was het dan."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Veronica moet verantwoording nemen na uitspraak Johan Derksen'

En als Johan wegvalt, betekent dat volgens hem ook sowieso het einde van VI. "Dan is het format ook definitief klaar. Dat is namelijk contractueel zo vastgelegd", vertelt hij. 

Een aantal dagen na de uitzending van Veronica Inside sprak RTL Boulevard eveneens met Johan en daarnaast met René en Wilfred. Ze hadden toen flink wat over elkaar te zeggen:

Johan Derksen witheet: 'Genee is een geweldige lul'

11:32

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!