Beeld © ANP

Typhoon positief gesteld over racismedebat

1 juli 2020 20:24

Typhoon heeft goede hoop dat de wereld op een kantelpunt staat als het gaat om racisme. Volgens de zanger en rapper is de vooruitgang niet tegen te gaan met dank aan de jonge generatie, zo stelde hij in talkshow 'M'.

"Er lijkt een oor voor te zijn"

"De afgelopen periode heeft me enorm geraakt als mens maar ook als zwarte man. Er zijn een heleboel emoties naar boven gekomen en het lijkt alsof we eindelijk mogen praten over de angsten en het verdriet wat we met ons meedragen", zei Typhoon. Hij ziet nu langzaam verandering. "Er lijkt een oor voor te zijn. Eerst heb je dat oor nodig en dan komt het hart en daarna komen er daden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Typhoon en Edgar Davids spelen belangrijke rol in slavernijdebat

Typhoon hoopt dat de "liefdevolle achterblijvers en twijfelaars" zich straks aansluiten. "Ik hoop dat jullie ons vinden. Dit is de realiteit", zei hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Typhoon eerste gast nieuwe seizoen Zomergasten

De muzikant sprak zich ook uit over Zwarte Piet. Wat hem betreft worden nog dit jaar grotere stappen gezet in de verandering van zijn uiterlijk. "Ik heb zo lang over Zwarte Piet gehoord: de verandering moet geleidelijk gaan. Dat was tien jaar geleden. Maar op een gegeven moment moeten we zeggen: nu."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Typhoon denkt te gaan 'janken' bij eerste optreden

Typhoon was eerder woensdag een van de sprekers tijdens de nationale herdenking van het slavernijverleden in het Oosterpark in Amsterdam. Tijdens de plechtigheid werd herdacht dat Nederland de slavernij 157 jaar geleden, in 1863, formeel afschafte in Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen. Maar veel slaafgemaakten moesten nog tien jaar doorwerken op de plantages onder 'bijzonder toezicht’ van de Staat, zodat de slavernij pas echt voorbij was in 1873.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Snelle en Davina krijgen gezelschap van Typhoon

Vanwege coronamaatregelen is de herdenking in Amsterdam dit jaar zonder publiek en zonder Keti Koti Festival, dat tot nu toe ieder jaar traditiegetrouw losbarstte na afloop van de ceremonie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!