Beeld © ANP

Typhoon: 'Zo blij dat ik weer kan optreden'

03 juli 2020 17:19

Na vijf maanden zonder optredens staat Typhoon vrijdagmiddag weer op het podium. De rapper is de eerste artiest die optreedt tijdens ‘De tuin van 2020’, het mede door Typhoon bedachte alternatief voor de afgelaste festivalzomer. "Ik ben zo blij dat het weer kan!"

"Muziek maken en de connectie maken met het publiek zijn zo belangrijk in mijn leven, het is als ademen"

"Ik kan je niet vertellen hoe fijn het is", zegt Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon, tegen BuzzE over zijn rentree. De laatste keer dat hij op het podium stond was in januari, tijdens De Vrienden van Amstel Live. "Muziek maken en de connectie maken met het publiek zijn zo belangrijk in mijn leven, het is als ademen."

Voorafgaand aan zijn eerste optreden had Typhoon donderdag een try-out. "Toen ik het podium en de ingerichte tuin zag, werd ik gewoon een beetje emotioneel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Typhoon dankbaar voor burn-out: 'Heb het nodig gehad'

Ietwat onwennig is het wel, merkt Typhoon. "Ken je dat, dat je de afgelopen tijd naar een serie of film keek waarin mensen dicht bij elkaar kwamen en dat je dacht: dat mag helemaal niet. Dat hebben veel mensen ook als het om concerten gaat." De onwennigheid verdwijnt door connectie te maken, daarvan is Typhoon overtuigd. "En dat kan nu gelukkig weer. We kunnen elkaar weer in de ogen kijken."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!