Beeld © Beau

Boze Beau pakt journalist aan op live-televisie: 'Ik bepaal'

04 juli 2020 13:13

De vonken vlogen ervan af in de vrijdagavond uitzending van 'Beau'. In het nu al spraakmakende interview van het 'AD' beweert de voormalig advocaat van Nabil B. dat het OM de rol van Peter R. de Vries als vertrouwenspersoon van Nabil B. onwenselijk vindt. De misdaadjournalist schuift aan bij Beau, net als AD-journalisten Yelle Tieleman en Jens Olde Kalter.

"Je komt net kijken jongen, waar heb je het over?"

In het interview met de krant klapt de anonieme advocaat uit de school en daarbij worden rake klappen uitgedeeld. "Schrijf maar op dat ik ben gestopt vanwege Peter R. de Vries", laat de advocaat opschrijven. Peter wil er niks van weten en trekt van leer aan de tafel van Beau. "Het AD suggereert nu dat hij is opgestapt omdat de kroongetuige met mij wilde samenwerken. Dat is helemaal niet zo. De kroongetuige had zijn buik vol van deze advocaat omdat hij om de haverklap seksueel getinte grappen maakte waar de kroongetuige niet erg van gediend was."

Daar blijft het niet bij. "Twee, dat hij een interview aan De Telegraaf heeft gegeven, anoniem, waarin hij een aantal uitspraken heeft gedaan. Suggererend dat hij namens de kroongetuige sprak, waar de kroongetuige absoluut niet tevreden over was. Het waren onbezonnen uitspraken én hij heeft de privacy van de kroongetuige geschonden door bepaalde dingen die hem waren toevertrouwd, aan derden te vertellen. Om díe reden is hij (de advocaat, red.) eruit gezet."

Bekijk het hele fragment hieronder. Tekst gaat verder onder de video.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM wijst Peter R. de Vries af als adviseur Nabil B.: 'Alleen advocaat kan kroongetuige bijstaan'

'Peter, zullen we elkaar uit laten praten?'

Misdaadverslaggever Jens krijgt vervolgens de beurt om zijn verhaal te doen. Maar nog voordat de eerste zin is gezegd, ontstaat het begin van de verhitte discussie. Peter reageert verbolgen dat hij een uitgebreide reactie heeft gegeven als wederhoor aan het AD voor het publiceren van het grote interview, maar dat ze daar maar een klein deel van hebben gepubliceerd. "Peter, zullen we afspreken dat we elkaar uit laten praten?"

Het gesprek gaat verder, maar de mannen zijn het overduidelijk niet met elkaar eens. Terwijl Peter volhoudt dat er absoluut geen sprake is van contact tussen hem, de kroongetuige en zijn familie vóór 13 maart, hebben de journalisten een ander verhaal opgeschreven. Het OM kan duidelijkheid geven over dit welles-nietesspel, maar Yelle geeft aan dat het OM wenst om niet te reageren. Hij blijft achter het verhaal staan: waarom zou de anonieme advocaat die aan de kant is gezet de aantijgingen verzinnen die Peter aan tafel tegenspreekt?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter Schouten aan de slag als advocaat Nabil B.

Beau pakt journalist aan

Na 14 minuten heeft Beau zijn buik vol van de houding van de AD-journalist. Zodra Peter Yelle ontbreekt, vraagt de journalist aan Beau om Peter op te dragen om anderen uit te laten spreken. Er knapt iets bij Beau. "Jij gaat mij helemaal niet vertellen wat ik moet doen." De journalist wil toch zijn verhaal doen, maar de presentator onderbreekt hem. "Nee, ik vraag jou de vraag die hij jou nu stelt."

Beau gaat verder met het stellen van zijn vraag en nog voordat de journalisten antwoord kunnen geven, grijpt Peter weer zijn kans. Op dat moment grijpt de presentator wel in: Beau wil het antwoord van Yelle en Jens horen, Peter moet wachten op zijn beurt. Beau is nog altijd geagiteerd, want even later gaat het weer mis. "Ik bepaal welke ruimte jij krijgt", zegt hij tegen Yelle. "Jij hebt je krant, ik heb mijn programma."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nabil B. 'twijfelt ernstig' of hij kan doorgaan als kroongetuige

'Je komt net kijken jongen, waar heb je het over?'

Peter is ervan overtuigd dat de ontslagen advocaat via dit interview zijn gram komt halen, door zowel Peter als de kroongetuige voor de bus te gooien. Yelle gaat er met een gestrekt been in: "Zou jij als journalist nooit bronnen spreken die misschien iets doen wat ze niet mogen doen? Ik denk dat dit juist de reden is waarom we jou geen misdaadjournalist meer mogen noemen, omdat jij dat begrip niet meer snapt."

Beau heeft het gehad. "Dit sterkt jouw verhaal niet, hoor. Zo'n opmerking helpt gewoon niet. Dit is gewoon een belediging. Je hebt het tegen de grootste misdaadjournalist van Nederland", reageert hij vol ongeloof. "En jij zegt dat hij zichzelf geen misdaadjournalist meer mag noemen. Je komt net kijken jongen, waar heb je het over?" Daar blijft het niet bij. "Je verhaal is zo slecht, dat vind ik een heel slechte opmerking."

Je hebt het verhaal van het AD, Peter en daartussen heb je de waarheid. Als Beau zich hardop afvraagt wanneer we de waarheid kunnen vinden, grijpt Gerard Joling in. "Ik ga jullie helpen, want wanneer gaan wij nog iets promoten voor mijn single? We gaan raketje nu wel lanceren, hoor."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel spreekt zussen van kroongetuige Nabil B.

Eerder gaf Peter in RTL Boulevard een reactie over het bijstaan van Nabil B. Je ziet het in onderstaande video.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!