Beeld © ANP

Akwasi: 'Ik heb geen burn-out en ben niet boos'

5 juli 2020 13:51

Sinds het Black Lives Matter-protest in Amsterdam is Akwasi ongewild een gespreksonderwerp geworden in een veel grotere maatschappelijke discussie over racisme en discriminatie. Dat zegt de rapper tegen 'BuzzE' in een van zijn eerste interviews sinds hij vorige maand onder een vergrootglas kwam te liggen. "Mijn naam wordt genoemd maar het gaat niet over mij."

"Als je de vele koppen leest, zou je bang voor me moeten zijn, maar er is niets om bang voor te zijn"

"Het gaat allang niet meer over mij, maar over de staat van het land", benadrukt Akwasi. "Op het moment dat mensen een manier hebben gevonden om het over mij te hebben zie je eigenlijk al dat het veel te lang over mij gaat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Akwasi lacht om boycot voetballers Veronica Inside

De 32-jarige muzikant merkt wel dat er een kantelpunt is bereikt in het huidige, soms felle racismedebat. "Je ziet dat bepaalde dingen gewoon niet meer kunnen. Dat is waarom vorige maand zo’n heftige maand was voor veel mensen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Albert Verlinde wil dat Johan Derksen excuses aanbiedt aan Akwasi

Dat laatste geldt ook voor Akwasi. Hij kreeg met name veel negatieve reacties over zich heen na zijn speech tijdens het Black Lives Matter-protest op de Dam in Amsterdam. De rapper zei onder meer dat hij Zwarte Piet in het gezicht zou trappen als hij hem in november tegenkwam.

Akwasi werd vervolgens bedreigd en er kwamen aangiftes tegen hem binnen. Later werd de rapper het onderwerp van de veelbesproken grap van Johan Derksen in Veronica Inside.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rapper Akwasi 'kan het mentaal even niet meer opbrengen'

Inhoudelijk wil Akwasi over alle ophef niets kwijt, maar de muzikant ziet het niet als iets persoonlijks. "Als ik een spreekwoord zou kunnen noemen als het gaat over vorige maand zou ik zeggen: zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela de Jong duikt in Akwasi-ophef in nu al omstreden column

"Ik ben verder oké", benadrukt Akwasi. "Ik heb geen burn-out en ik ben niet boos, op niemand. Ik ben geen gewelddadig type en ik heb geen strafblad. Als je de vele koppen leest, zou je bang voor me moeten zijn, maar er is niets om bang voor te zijn."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!