Beeld © Disney

High School Musical-ster zou rol nu hebben afgewezen

5 juli 2020 15:29

Er is heel wat te doen om de rol van Ryan in 'High School Musical.' Hoewel er nooit expliciet duidelijk werd gemaakt dat hij homo was, werd dat wel geïmpliceerd. Acteur Lucas Grabeel (35) zou met die reden de rol hebben afgewezen als het hem nu werd aangeboden.

Lucas speelde Ryan in de ongelooflijke succesvolle High School Musical-reeks, maar heeft achteraf toch een beetje spijt van de rol, vertelt hij aan TMZ. En dat heeft er alles mee te maken dat hij heteroseksueel is, in tegenstelling tot Ryan. Doordat hij de rol aannam, kon een open homoseksuele acteur het niet spelen. Lucas hoopt dan ook dat er tegenwoordig sneller een homoseksuele acteur wordt gecast in dit soort rollen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

High School Musical komt naar Amsterdam

De maker van High School Musical, Kenny Ortega, onthulde laatst dat ze ervoor kozen om Ryan niet uit de kast te laten komen tijdens de middelbare schoolperiode, omdat Disney daar nog niet klaar voor was op dat moment. Inmiddels is het een en ander veranderd bij Disney en hopen zowel Kenny als Lucas dat, mocht de film nu uitgebracht werd, er andere keuzes worden gemaakt. 

Disney maakte vorig jaar een historisch jaar door. Blik in de video hieronder terug op hun nieuwe mijlpalen. 

Het is nu al een historisch jaar voor Disney

04:25

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!