Beeld © ANP

André Rieu ziet het somber in voor zijn bedrijf

05 juli 2020 18:07

De Limburgse violist André Rieu is bang dat zijn orkest het niet redt als de coronaregels ook volgend jaar nog gelden. Dat zegt hij tegen de regionale omroep L1. "Ik kan met alle vaste lasten en productiekosten niet voor een handjevol mensen spelen", laat de wereldberoemde muzikant weten.

"Er moet iets gebeuren, we moeten weer aan de gang"

Bijna al zijn concerten zijn afgelast. André zou twaalf shows op het Vrijthof geven, maar die zijn gecanceld, net als optredens in het buitenland.

Het is zelfs nog maar de vraag of de kerstshows in het MECC Maastricht doorgang kunnen vinden. Daar is volgens de muzikant nog geen beslissing over genomen. De violist heeft er echter een hard hoofd in. "Met 12.000 mensen in een overdekte ruimte, dat wordt lastig. Mondkapjes en handschoenen, dat kan misschien nog wel, maar met 1,5 meter afstand is het onmogelijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Rieu mogelijk beschikbaar voor Koningsdag 2021

Verloren jaar

André noemt 2020 een verloren jaar. Als de coronacrisis ook in 2021 doorzet, vreest hij zelfs voor het voortbestaan van zijn bedrijf. Hij heeft 136 mensen in dienst. Om die allemaal te kunnen betalen is het belangrijk dat hij volgend jaar weer voor volle zalen kan spelen.

De wereldberoemde violist houdt hoop. "Als de mensen nu al in een vliegtuig met mondkapjes naast elkaar kunnen zitten, dan moet dat op het Vrijthof ook kunnen, zonder die anderhalve meter", vindt hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Rieu blijft optimistisch ondanks uitstellen Vrijthofconcerten

Voor André staat één ding vast: "Er moet iets gebeuren, we moeten weer aan de gang. Nog een heel jaar geen optredens, hou ik als bedrijf niet vol."

Bekijk de video hieronder om te zien hoe André zich voorbereidde voor zijn kerstconcerten in Maastricht. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!