Beeld © ANP

Derksen vindt het een mooi moment om stekker uit VI te trekken

06 juli 2020 20:50

Héél even leek de rel rondom het programma 'Veronica Inside' te gaan liggen. Tot nu, want Johan Derksen laat in 'De Telegraaf' nog één keer duidelijk weten wat hij van iedereen vindt. Daar blijft het overigens niet bij, zijn bericht lijkt zowaar op een serieus afscheid van het programma.

"Ik heb geen idee of u mij ooit nog terugziet in Veronica Inside"

Drie dagen vóór de een-na-laatste uitzending van Veronica Inside waren John de Mol en consorten vol lof over Wilfred, René en Johan. Johan schrijft zelfs dat een dagelijks programma werd aangeboden. Maar sinds de befaamde uitspraken van de tafelgast, is het opvallend stil vanuit het kamp van De Mol. "Nadat mijn grap vervolgens een mediaoorlog teweeg bracht, hebben we niets meer van die heren vernomen. Daarom weet ik me geen raad met al die loftuitingen. Hebben ze nou veel verstand van televisie, of zijn het slechts notoire opportunisten?"

Het ziet ernaar uit dat de koek op is voor Derksen. Bovendien heeft hij het perfecte moment gevonden om uit het programma te stappen. "Ik heb geen idee of u mij ooit nog terugziet in Veronica Inside, maar een mooier afscheid dan de stekker eruit te trekken na een kijkcijferrecord van 1,7 miljoen bestaat niet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen: 'Problemen die er nu zijn gaan niet meer weg'

De voormalig voetballer hield in de bewuste uitzending een monoloog over Akwasi, die tijdens het Black Lives Matter-protest op de Dam een toespraak over het racisme in Nederland hield. Johan stelde Akwasi een ontzettende vervelende raaskallende rapper te vinden. De sportjournalist  zei over de Black Lives Matter-protesten dat hij op tv alleen maar schreeuwende gekkies ziet die de ruimte krijgen. Hij en tafelgenoot René van der Gijp kunnen zich niet voorstellen dat het racismeprobleem in Nederland zo erg is als ze zeggen.

Zij noemden daarna de man die in Leeuwarden verkleed als Zwarte Piet bij de BLM-demonstratie ging staan een held. Derksen voegde hier vervolgens grappend aan toe: "Weten we zeker dat dat niet Akwasi is?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen hoeft geen ander tv-programma na Veronica Inside

In de laatste uitzending gaat het al helemaal mis als Wilfred Genee zich niet achter René en Johan schaart. "We hebben de uitzending niet voorbereid", vertelde René aan RTL Boulevard. "Normaal wil Johan wel even van tevoren weten wat er gebeurt. Maar hij was er niet van op de hoogte dat er mensen aan tafel zaten en dat Wilfred ons voor het Joegoslaviëtribunaal zou zetten. Je kan er wel van uitgaan dat het klaar is."

Volgens de voormalige sporter is er 'iets geknapt'. "Dit is niet zo snel oplosbaar. Ik ben zo teleurgesteld in dat ventje." Wilfred kreeg ook van Angela de Jong en Humberto Tan al een flinke portie kritiek over zijn rol in de uitzending.

In onderstaande video spreekt RTL Boulevard uitgebreid met Johan over de kwestie. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!