Rudolph van Veen en vriendin Simone Beeld © ANP

Rudolph van Veen en zijn vriendin stappen in huwelijksbootje

07 juli 2020 11:54

Rudolph van Veen (53) en Simone van den Berg (45) zijn al negentien jaar samen, maar van trouwen kwam het nooit. Daar komt binnenkort verandering in: Rudolph is op zijn knieën gegaan. "De kers op de taart. Ik wil het al vanaf het moment dat we elkaar ontmoetten", vertelt zijn verloofde in 'Beau Monde'.

"Ik wil het al vanaf het moment dat we elkaar ontmoetten"

Rudolph en Simone kennen elkaar via Life & Cooking, waar de kok destijds werkte met Irene Moors en Carlo Boszhard. Het buurmeisje van Simone werkte voor het programma en vroeg haar een keertje mee te gaan toen er een item moest worden gedraaid in Tilburg. "Ik hing aan de telefoon toen Rudolph binnenkwam. We keken elkaar aan en het was ‘bam’", vertelt een nog altijd even verliefde Simone. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rudolph van Veen gaat op de gezonde toer

Hoewel ze al bijna twintig jaar gek op elkaar zijn, woont het aanstaande bruidspaar pas sinds 2014 samen. Rudolph vertelt hierover: "We hebben veertien jaar gependeld tussen Hilversum, waar zij woonde, en Tilburg, waar ik een loft had. (...) Nadat onze zoon Ralph, die nu zeven is, geboren was, sliep hij in Tilburg in de badkuip, omdat er geen kinderkamer was." Toen Ralph naar de basisschool ging werd duidelijk dat het zo nu langer ging en besloot het stel samen een huis te zoeken in het Gooi.

En nu is het tijd voor de volgende stap: trouwen. De tv-kok vroeg zijn aanstaande vrouw ten huwelijk op haar verjaardag. "Traditie binnen ons kleine gezinnetje: als je jarig bent, krijg je taart op bed", schetst Simone de situatie. "Toen ik jarig was, zat ik te wachten op bed. Het duurde maar en het duurde maar. Ineens vloog de deur open en kwam Rudolph binnen met een enorme bos witte rozen." Toch had ze nog niks door. "Vervolgens kwam Ralph met een magnum fles champagne en zei: ‘Het gaat echt gebeuren.’ Rudolph ging op zijn knieën en ik kon alleen maar huilen."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Rudolph van Veen blij met hereniging Irene

Het verloofde paar zat in eerste instantie te denken om volgend jaar het jawoord te geven, maar met oog op het coronavirus denken ze nu aan 2022. Hoewel een bruiloft dus nog even duurt, is de jurk al binnen. "Simone weet al twintig jaar hoe haar jurk eruit moet zien. Ik weet al 25 jaar wie mijn bruidstaart moet gaan maken."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!