Beeld © ANP

Rechtszaak Johnny Depp tegen Britse tabloid begonnen

07 juli 2020 12:31

In Londen is de rechtszaak begonnen die de Amerikaanse acteur Johnny Depp (57) heeft aangespannen tegen de Britse tabloidkrant 'The Sun'. De zaak gaat over een artikel uit 2018 waarin hij een "vrouwenmishandelaar" wordt genoemd. De filmster ontkent dat te zijn en vindt dat de krant deze claim niet hard kan maken. Hij eist een forse schadevergoeding.

Verwacht wordt dat de zaak zo'n drie weken in beslag gaat nemen. Depps ex-echtgenote Amber Heard is ook aanwezig in de zaal. De 57-jarige Depp en de 34-jarige Heard kwamen beiden met een zakdoek voor de mond het gerechtsgebouw binnen.

Naar verwachting zullen ook twee andere ex-echtgenotes van Depp, Vanessa Paradis en Winona Ryder getuigen via een videoverbinding. Zij zijn opgeroepen door Depp. Paradis heeft al eerder verklaard dat Depp een liefdevolle, en zorgzame echtgenoot en vader was.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

'Amber Heard mag aanwezig zijn bij rechtszaak Johnny Depp'

Vrijdag dienden advocaten van Johnny een verzoek in om Amber te verbieden bij de rechtszaak aanwezig te zijn. Zij menen dat tijdens Johnny's verhoor Ambers bewijs betrouwbaarder zou zijn als zij niet in de zaal zou zitten. De rechter was het daar echter niet mee eens en oordeelde dat het weigeren van Amber "de beklaagden zou belemmeren in het voeren van hun verdediging".

Hoewel de zaak niet per se over de onmin tussen Amber en Johnny gaat, leunt de verdediging van The Sun wel "nadrukkelijk op de informatie die mevrouw Heard kan geven." Johnny's ex mag geen instructies geven aan de verdediging van The Sun, maar kan wel informatie aandienen waar de beklaagden iets mee kunnen doen. "In mijn ogen zou het oneerlijk zijn om de beklaagden dat voordeel te ontnemen", aldus rechter Nicol.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!