Beeld © ANP

Tom Hanks heeft geen respect voor mensen zonder mondkapje

7 juli 2020 18:37

Acteur Tom Hanks (63) stelt geen respect te hebben voor mensen die weigeren een mondkapje te dragen. Dit vertelt de recentelijk genezen acteur aan Associated Press tijdens de promotie van zijn nieuwe film Greyhound. In maart werden hij en zijn vrouw, actrice Rita Wilson, positief getest op het coronavirus tijdens het filmen in Australië.

"Ik snap het simpelweg gewoon niet"

Hanks vindt het belachelijk dat niet alle overheden een mondkapje verplicht instellen. "Ik snap het simpelweg gewoon niet, het is het minste wat je kan doen", zegt de 63-jarige acteur. "Als je geen mondkapje kan dragen, je handen niet kan wassen en geen afstand kan nemen, heb ik geen respect voor je."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Tom Hanks haalt uit: 'Je moet je doodschamen'

Hanks' nieuwe film, Grehound, stond gepland om in de bioscoop te draaien, maar zal nu worden uitgebracht op Apple TV. Veel bioscopen wereldwijd zijn nog gesloten vanwege het coronavirus. Volgens de acteur is de hele crew "diepbedroefd" dat de film niet in de bioscoop zal draaien. "Dit is nu de realiteit en we moeten zo goed mogelijk de klappen opvangen", sluit de acteur af.