Beeld © Instagram @fienvermeulen

Moeders ziekte geeft Fien Vermeulen nieuwe inzichten

08 juli 2020 19:43

Fien Vermuelen (29) heeft zelf al eens kanker gehad, maar nu is ook haar moeder getroffen door de ziekte. Op Instagram deelt de radio-dj dat haar moeder de eerste behandeling heeft gehad en dat dat veel impact heeft gehad op haar.

"Kanker heb je dus samen, zoals elke ziekte denk ik"

'Kanker heb je samen ben ik achtergekomen', verklaart Fien op Instagram. De moeder van de radiopersoonlijkheid heeft de eerste behandeling tegen haar kanker gehad vandaag en daar mocht haar dochter bij zijn. 'Ik mocht mee voor één keer na goed overleg en de juiste voorzorgsmaatregelen', verzekert Fien. Hierdoor kon ze haar moeder steunen door bij bijvoorbeeld een 'kopje thee te halen, een dekentje te pakken, onze familie updaten, kusjes blazen, grapjes maken en er zitten als ze sliep.' 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fien Vermeulen ziet verjaardag in een ander licht na ziekte

'Pas sinds mama ziek is, zie ik eigenlijk in hoe één ziekte, welke dan ook, een heel gezin en omgeving in zijn greep houdt', gaat Fien verder. Volgens haar wordt 'als het ware samen patiënt', iets wat ze niet doorhad toen ze zelf ziek was. 'Ik zag dat mijn familie er onder leed, maar ik kon het niet binnen laten.' Fien denkt dat dat 'egoïsme uit overlevingsmodus' is geweest, want ze 'kon het niet verdragen hun verdriet en zorgen erbij te voelen'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hilarisch: Fien Vermeulen neemt WhatsApp-oplichter op de hak

Fien vindt het 'logisch', maar heeft enorm 'respect gekregen' voor de mensen die haar steunden. Haar zus was 'bij alle chemo's', haar moeder was 'thuis mijn verzorger, haar vader 'zorgde voor mijn zus en moeder en alles draaiende hield'. Daarnaast bedankt ze haar vrienden en overige familie. 'Kanker heb je dus samen, zoals elke ziekte denk ik. Dus bij deze een dikke kus van ons, voor iedereen die ook samen iets te verduren heeft.' 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fien Vermeulen hard aan het werk voor eenzame ouderen

Tijdens de coronacrisis zat Fien niet stil. Ze schreef brieven aan eenzame ouderen, zoals te zien is in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!