ANP Beeld © Getty Images

Lichaam Glee-actrice Naya Rivera gevonden

13 juli 2020 19:03

De politie heeft maandag een lichaam gevonden op de plek waar Naya Rivera (33), vooral bekend van de hitserie 'Glee', verdwenen is. Dat heeft de lokale sheriff maandag bevestigd.

De 33-jarige Rivera werd sinds woensdagmiddag vermist. Ze verdween tijdens een boottochtje met haar zoontje op Lake Piru, een groot meer in Californië. De politie trof het jongetje alleen aan in de boot. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. Volgens de 4-jarige Josey sprong zijn moeder in het water en kwam ze niet meer terug. Reddingswerkers en duikers hebben de afgelopen tijd met man en macht gezocht naar Naya en de politie had zelfs helikopters ingezet. Haar zoontje is inmiddels bij familie ondergebracht.

Naya Rivera werd vooral bekend door haar rol als cheerleader Santana Lopez in de komediedrama-serie Glee die ze speelde van 2009 tot 2015, maar dat is lang niet het enige wat ze gedaan heeft. Van jongs af aan speelde ze verschillende rollen in series als The Fresh Prince of Bel-Air, Family Matters, House Blend, Baywatch en CSI Miami. In 2009 werd ze gecast voor de rol in de musical-komedie Glee. Ze werd hier geïntroduceerd als sidekick van hoofdcheerleader Quinn Fabray (gespeeld door Dianna Agron) en stond al snel bekend als misschien wel het gemeenste lid van de Cheerios. Maar tegen het eind van seizoen 2 veranderde dat radicaal. Aan het begin van seizoen 3 kreeg ze een relatie met Brittany S. Pierce in de serie.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Glee-actrice Naya Rivera spoorloos verdwenen na boottripje

Na haar succesvolle vertolking in Glee verscheen ze onder andere in de tv-serie Devious Maids, de YouTube-serie Step Up: High Water en schreef ze het boek Sorry Not Sorry over haar leven. Ook zagen we haar als gastpresentatrice bij het televisieprogramma The View waar ze voor controverse zorgde door te stellen dat witte mensen vaker douchen dan 'etnische mensen' en dat 'Justin Bieber eruitziet als een klootzak'.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Echtgenoot Naya Rivera trekt aanklacht in

Op liefdesgebied was het ook niet altijd rozengeur en maneschijn. Haar verloving met rapper Big Sean, die eigenlijk Sean Michael Leonard Anderson heet, ging uiteindelijk niet door in 2014. Sean en Naya leerden elkaar kennen via Twitter. Na het uitwisselen van enkele tweets besloten de twee elkaar te ontmoeten, waarna de vlam ontbrandde. Amper zes maanden later vroeg Sean haar ten huwelijk. De geruchten dat ontrouw de reden was voor de breuk werd in de kiem gesmoord. “Na lang beraad, heeft Sean de moeilijke beslissing genomen om het huwelijk af te blazen. De recente geruchten en beschuldigingen van overspel zijn simpelweg onwaar”, vertelde de woordvoerder van Sean toentertijd.

Naya dacht daar anders over en schrijft daarover in haar biografie Sorry Not Sorry. 'Ik kwam binnen, ging naar beneden en raad eens welk klein meisje ik daar aantrof op de bank? Het rijmt op Smariana Schmande.' Ariana Grande had na de breuk tussen Naya en Big Sean een tijdlang een relatie met de rapper.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Naya Rivera vraagt opnieuw scheiding aan

Enkele maanden later stapte Naya in het huwelijksbootje met acteur Ryan Dorsey, bekend van de tv-serie Justified. Het koppel leerde elkaar kennen in Los Angeles en was lange tijd goede vrienden. Kort na de break-up met Sean sloeg de vonk over. ''We voelen ons erg gelukkig dat we nu man en vrouw van elkaar zijn. Ware liefde overwint alles”, vertelde het acteurskoppel toen nog aan People Magazine. De hele wereld mocht weten hoe gelukkig ze waren. Naya wijzigde zelfs haar achternaam op Twitter en Instagram.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Naya Rivera ziet af van scheiding

Niet lang daarna beviel de toen 28-jarige actrice op 17 september 2015 van haar zoontje Josey Hollis. Het moederschap zou Naya makkelijk afgaan, liet een ingewijde weten aan Us Weekly. "Naya is een geboren moeder en doet het tot nu toe geweldig." De 32-jarige Dorsey was volgens de bronnen ook erg betrokken. "Zijn vaderlijk instinct is verbazingwekkend." Rivera en Dorsey zouden 'ontzettend blij' zijn geweest met het ouderschap.

In haar memoires beschreef Naya dat ze in 2010 een abortus zou hebben ondergaan. Ze was toen ook zwanger van Ryan Dorsey, maar wilde zich op haar carrière focussen. "Het is eng om hiermee naar buiten te komen", zei ze later daarover tegen People. "Het is niet iets waar mensen gemakkelijk over praten, terwijl dat wel zou moeten. Ik weet dat mensen het zullen lezen en denken: wat krijgen we nou? Maar ik hoop dat sommigen er ook wat van opsteken."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'David Spade en Naya Rivera daten'

In 2016 vroeg ze een scheiding van Ryan aan. Vervolgens werd ze meermaals gespot met de Amerikaanse komiek David Spade. In 2017 besloot ze de scheidingsprocedure echter te stoppen. ''Ze is terug bij Ryan Dorsey'', wist een bron destijds aan E! News te melden. ''Ze willen getrouwd blijven in het belang van hun zoon." Dat ging niet lang goed, want Naya werd in 2017 aangehouden door de politie voor huiselijk geweld. De actrice zou haar man op zijn hoofd en lip hebben geslagen toen zij met hun zoon buiten een wandeling maakten. Uiteindelijk besloten ze daarom toch te scheiden. Naya en Ryan deelden de voogdij over Josey.

Naya Rivera is 33 jaar geworden.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Naya Rivera neemt naam echtgenoot aan

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!