Mark Labrand Beeld © ANP

Mark Labrand neemt afscheid van moeder met emotionele ode

09 juli 2020 13:28

Een emotioneel bericht van Mark Labrand (35). De radio-dj deelt op 538 en op Instagram dat zijn moeder is overleden. Vlak voor de geboorte van zijn dochter Vida vertelde hij al dat zijn moeder die 'k-lote' ziekte had en in het ziekenhuis lag.

"Je was zo bang om ooit ziek te worden"

Mark deelt het verdrietige nieuws met zijn volgers en zijn luisteraars op Radio 538. 'Vida zou morgen geboren worden', legt hij uit. Zijn dochter kwam uiteindelijk al op 18 april ter wereld, waarna hij het nummer 'Viva La Vida' van Coldplay aan haar opdroeg. 'En ook het laatste nummer dat ik deze week samen met jou luisterde', schrijft hij aan zijn moeder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dochtertje Mark Labrand mag na twee maanden naar huis

Het samen luisteren naar het liedje was een mooi moment voor Mark en zijn moeder. 'Je armen in de lucht, een glimlach met onmeetbare trots', vertelt hij erbij. 'Trots op je jongens, trots op dat kleine dametje waar je met je laatste krachten nog zo van genoot.' Hij vervolgt: 'Lieve mama, je was zo bang om ooit ziek te worden, maar die vreselijke diagnose deed je gek genoeg pas écht ontspannen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mark Labrand over te vroeg geboren dochter: 'Wat ben je sterk'

Mark geeft aan 'vol bewondering' te hebben toegekeken hoe zijn moeder 'de laatste dagen' doorbracht. Hij heeft het 'ervaren als de meest waardevolle les die ik van je heb mogen leren.' Hij sluit af met een songtekst. 'Leef, lééf. En vertrouw op de wind, als ie ‘ie nog zo guur, de zon wacht. Viva la Vida.' 

In april kreeg Mark het ook al zwaar. Zijn dochtertje Vida werd te vroeg geboren en heeft twee maanden in het ziekenhuis moeten doorbrengen. In de video hieronder vertelt hij waarom hij gelijk al wist dat zijn dochter een 'vechter' was. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!