Beeld © ANP

Jan Dijkgraaf stopt met VI-column vanwege Gordon

09 juli 2020 15:13

Jan Dijkgraaf (57), de columnist van het radioprogramma 'Veronica Inside', stopt per direct met zijn bijdrage aan het programma. Dat maakte hij presentator Wilfred Genee (53) duidelijk door middel van een briefje. Aanleidingen voor zijn vertrek zijn de veranderde koers van het programma na de racisme-rel en, jawel: Gordon.

"Ik wil mezelf in de spiegel kunnen blijven aankijken"

Jan is van mening dat het radioprogramma radicaal van inhoud veranderde na de veelbesproken racisme-uitzending van Veronica Inside. "Je kroop vol in de slachtofferrol en het moest allemaal anders. Positief. Vrolijk. Lief. Niet mijn kernkwaliteit als columnist."

Om die reden besloot hij te stoppen met zijn column. Zelf zegt 'ie dat hij daardoor zesduizend euro misloopt. Toch heeft hij, ondanks dit bedrag, besloten om vaarwel te zeggen tegen het programma. "Ik wil mezelf in de spiegel kunnen blijven aankijken."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Wilfred Genee reageert op Meiland-rel: 'Ik ken die man niet eens'

De absolute druppel die de emmer deed overlopen, viel deze dinsdag. Jan wilde een column voorlezen over Gordon, maar dat mocht niet van de Talpa-directie. "Als Gordon Dreetje Hazes was geweest, hadden jullie zitten schateren in de studio. Nu het er eentje van Talpa is, kon het niet. Als ik dáár rekening mee moet gaan houden bij de keuze van mijn onderwerpen", zegt Jan.

De spanningen liepen hoog op tussen Wilfred, Johan Derksen en René van der Gijp na de racisme-uitzending van Veronica Inside. Johan en René hadden geen goed woord meer over voor Wilfred. Je ziet het in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!