Beeld © ANP

Romy Monteiro openhartig over jeugd zonder vader

09 juli 2020 17:13

Romy Monteiro (27) heeft in haar leven amper contact gehad met haar vader Carlos. Hij en haar moeder Antje (51) scheidden toen Romy drie jaar oud was. In de podcast 'Effe Relativeren' vertelt Romy hoe het was om zonder vader op te groeien.

"Ze zijn al uit elkaar sinds ik drie ben"

Vader Carlos heeft nauwelijks een rol gehad in het leven van Romy, ondanks het feit dat hij tegenwoordig wel in Nederland woont. "Hij heeft een nieuwe vrouw, nieuwe kinderen. Ze zijn al uit elkaar sinds ik drie ben. Hij is niet actief in mijn leven geweest", vertelt ze.

Daarvoor was Romy's vader veel in het buitenland, waardoor zij en haar moeder altijd op elkaar aangewezen waren. Broers en zussen had ze ook niet. "We woonden vroeger met z’n tweetjes in zo’n Pipo de Clown-wagen. Toen mijn moeder geld ging verdienen heeft ze grond gekocht en een huis gebouwd."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Hond van Antje en Romy Monteiro aangevallen

Dat Romy weinig contact heeft gehad met haar vader, betekent niet dat ze nooit contact wilde. Sterker nog, op haar zestiende zocht ze contact met hem. "Maar dan heb je dus eigenlijk contact met een man die je niet zo goed kent. Dan blijkt dat hij een heel ander karakter heeft dan ik. Het is moeilijk om dan nog naar elkaar te groeien." Vader en dochter hebben het écht geprobeerd. "Maar we hebben de conclusie getrokken dat het beter is zo."

Romy maakte anderhalf jaar geleden bekend haar verloving met Django te hebben verbroken. In de video hieronder vertelt ze er meer over.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!