Beeld © ANP

Waarom Ghislaine Maxwell zonder dekens moet slapen in de cel

10 juli 2020 07:58

Sinds Ghislaine Maxwell (58) haar luxe leven heeft ingeruild voor een leven achter de tralies, gaat het er iets minder glamoureus aan toe. De federale politie van New York laat de socialite rondlopen in papieren kleding en ze moet zelfs slapen zonder beddengoed.

Het is maar de vraag of Ghislaine al een beetje kan wennen aan haar nieuwe leefomstandigheden. De socialite werd met een zilveren lepel in haar mond geboren. Ze was haar vaders lievelingetje, maar in de gevangenis is geen sprake van een luxe behandeling. Om te voorkomen dat ze zichzelf, net als haar vroegere vriend Jeffrey Epstein, in de cel van het leven berooft, zijn haar kleding en lakens in beslag genomen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ghislaine Maxwell verschijnt volgende week voor de rechter

Daarnaast wordt Ghislaine goed in de gaten gehouden dat ze zichzelf niets aandoet in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn, maar ook dat andere gevangen de kans daartoe niet krijgen. Het kan zomaar zijn dat deze regels net zo lang gelden tot de rechter een uitspraak over haar doet in het proces.

Volgende week dinsdag vindt de eerste zitting plaats. Ghislaine wordt ervan beschuldigd meisjes te hebben geronseld voor de overleden misbruikmiljardair Epstein. Meer daarover zie je in onderstaande video.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem via de chat op www.113.nl of bel 113 (gebruikelijke telefoonkosten) of 0800-0113 (gratis).

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!