Robert De Niro Beeld © ANP

Robert De Niro en ex-vrouw in de clinch om creditcardlimiet

10 juli 2020 16:27

Slecht nieuws voor Robert De Niro. De 76-jarige acteur verkeert naar eigen zeggen in financieel zwaar weer en dat heeft gevolgen voor de creditcardlimiet van zijn ex-vrouw Grace Hightower. Het geschil leidde tot een rechtszaak in New York, waarbij de Oscarwinnaar via Skype verscheen. Dit meldt 'Page Six'.

"Een man wiens vermogen geschat wordt op 500 miljoen dollar en die daar jaarlijks nog eens 30 miljoen bovenop krijgt, zou nu ineens maar 50.000 dollar per maand aan krediet kunnen geven?"

De advocaten van Hightower menen dat het onterecht is dat Robert De Niro zijn ex in plaats van 100.000 dollar per maand sinds de coronacrisis 'maar' 50.000 dollar te besteden geeft. Ook mogen Grace, en de twee kinderen die ze delen, momenteel niet in het 'upstate New York' huis verblijven vanwege de pandemie, omdat de acteur daar zit.

Zijn advocaten hebben een goede verklaring voor het gebeuren: de Nobu restaurants en het Greenwich hotel, waarvan de acteur aandeelhouder is, hebben zwaar verlies geleden de afgelopen maanden. Het zou om een aantal misgelopen miljoenen gaan, waardoor Robert De Niro genoodzaakt was de creditcardlimiet van zijn ex te halveren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robert De Niro duikt in het leven van Donald Trump

De advocate beweert dat de acteur 'niet zoveel meer heeft'. "Het geld dat hij verdiend heeft met The Irishman is al uitbetaald, dus hij mag blij zijn als hij dit jaar en volgend jaar iets van 2,5 miljoen dollar mag bijschrijven". Volgens het juridische team van Hightower is dat klinkklare onzin. "Een man wiens vermogen geschat wordt op 500 miljoen dollar en die daar jaarlijks nog eens 30 miljoen bovenop krijgt, zou nu ineens maar 50.000 dollar per maand aan krediet kunnen geven?".

De rechter stemde ermee in dat 50.000 dollar voor Hightower en de kinderen meer dan genoeg is om van rond te komen. Wel moet de filmmaker zijn ex 75.000 dollar extra betalen zodat ze een zomerhuis kan uitzoeken waar ze met de kinderen kan verblijven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robert De Niro: Trump is een idioot die niets om mensen geeft

RTL Boulevard/ANP"Een man wiens vermogen geschat wordt op 500 miljoen dollar en die daar jaarlijks nog eens 30 miljoen bovenop krijgt, zou nu ineens maar 50.000 dollar per maand aan krediet kunnen geven?".

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!