André Rieu Beeld © ANP

Vriendschap André Rieu en Anthony Hopkins is híerdoor bekoeld

13 juli 2020 07:48

Eens hadden André Rieu (70) en Hollywoodacteur Anthony Hopkins (82) innig contact, maar de vriendschap tussen de twee is inmiddels bekoeld. Dat vertelt Rieu maandag in 'De Telegraaf'.

"Daarna was het voorbij, geloof ik. Nou, dat moet dan maar"

Muziekliefhebber Hopkins nam in 2011 contact op met de Limburgse violist over een muziekstuk dat de acteur in 1964 schreef: And The Waltz Goes On. Rieu nam de wals op met een orkest voor zijn gelijknamige album. Een tijd lang spraken de twee elkaar geregeld, maar het contact is inmiddels verwaterd. "Ik weet niet hoe het nu is. Het is nogal een bijzondere man", aldus Rieu.

"Op zeker moment hadden we heel innig contact. Wat ik altijd raar vond, is dat hij elke week een nieuw telefoonnummer had. ’Waar is dat nou voor?’, vroeg ik ooit, maar daarop zei hij dat hij dat al deed sinds er mobieltjes waren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Rieu ziet het somber in voor zijn bedrijf

Het liep spaak tussen de Hollywoodster en de orkestleider toen Hopkins een interview met Rieu las. "Daarin heb ik gezegd dat hij tranen in zijn ogen had staan, toen hij zijn eigen wals hoorde. Maar dat was volgens hem niet zo: hij hád namelijk nooit tranen in zijn ogen. Daarna was het voorbij, geloof ik. Nou, dat moet dan maar."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!