Akwasi Beeld © ANP

Foto's nieuw huis Akwasi gedeeld op Facebook: 'Dit mag niet'

14 juli 2020 11:44

Met zijn speech tijdens het protest op de Dam heeft Akwasi veel mensen geïnspireerd, maar er ook veel tegenstanders bij gekregen. Nu geeft de rapper aan zich niet langer veilig te voelen in zijn huis, omdat foto's van zijn nieuwe woning gedeeld zijn in een Facebookgroep.

"Ik zou me veilig moeten voelen in mijn eigen huis"

Akwasi deelt dat verontrustende bericht op Instagram. 'Mijn gloednieuwe koopwoning die aanstaande woensdag opgeleverd zou worden is met foto's in een privé Facebookgroep verschenen. Dit mag niet en dit hoort niet. Mijn rechten zijn fundamenteel geschonden.'

De rapper deelt een screenshot van het Facebookbericht op Instagram. 'Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland', schrijft een van de werklui van de nieuwe woning van Akwasi. 'Jullie zouden medelijden moeten hebben met hem, maar wel een huisje van 500.000 euro kopen dat ik vandaag moet opleveren, dus een beetje meer respect graag.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Akwasi: 'We hebben allemaal wat zonnigheid nodig'

Akwasi deelt ook screenshots van de reacties op de post. Iemand stelt bijvoorbeeld voor een handgranaat aan de deur te hangen of het huis in de brand te steken.

'Ik zou me veilig moeten voelen in mijn eigen huis maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt', schrijft Akwasi. 'Dit is toch niet normaal?'

Ondertussen heeft de man die de foto's deelde zijn Facebookpagina verwijderd en is ook de Facebookgroep opgeheven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Akwasi: 'Ik heb geen burn-out en ben niet boos'

Sinds Akwasi het bericht deelde op zijn sociale media, staat de telefoon bij het schoonmaakbedrijf waar de man werkt roodgloeiend. Bellers reageren woedend, sommigen uiten dreigementen.

De directeur van het bedrijf laat aan RTL Nieuws desgewenst weten dat ze bezig zijn met de kwestie. "Dit gaat echt te ver. We hebben gisteren per direct deze werknemer op non-actief gezet. Wij distantiëren ons als bedrijf van de uitspraken die deze werknemer privé doet." De directeur van het schoonmaakbedrijf zegt graag in gesprek te willen met Akwasi, later komt het bedrijf nog met een verklaring. 

Akwasi was laatst nog te zien bij de talkshow Beau om het over zijn uitspraken op de dam te hebben. Volgens Rob Goossens was de discussie tussen Beau en Akwasi 'fantastisch'.

Rob Goossens: 'Beau's discussie met Akwasi was fantastisch'

01:57