Sonja Bakker 2018 Beeld © ANP

Sonja Bakker openhartig over verlies van vader

14 juli 2020 16:57

Vorige week vrijdag blies de vader van Sonja Bakker (45) zijn laatste adem uit na een ziektebed van ruim een jaar. Ondanks dat de dieetgoeroe middenin het rouwproces zit, heeft ze de tijd gevonden om een paar mooie woorden over hem te spreken. "Mijn vader was bijzonder", zegt ze in gesprek met 'Privé'.

"Het was mooi, maar toch zijn we gebroken"

Theo wist tegen alle verwachtingen in zijn leven met nog een jaar te rekken nadat zijn behandelteam hem weken, hoogstens een paar maanden gaf. Maar dat maakt de pijn voor Sonja en haar familie niet minder erg. De keuze dat Theo zelf zou bepalen wanneer hij zijn leven zou beëindigen middels euthanasie stond vast.

Een bijzonder moment, zo laat Sonja weten in het interview. "Het was mooi, maar toch zijn we gebroken. De laatste nacht hebben we met elkaar doorgebracht." Ook bij Theo's overlijden was de familie bij hem. "Iedereen stond in een kring om hem heen. Mijn zus Tjitske, de kinderen, we waren er allemaal bij. Dat wilde hij zo."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sonja Bakker rouwt om groot verlies: 'Ik ga je zo missen'

Theo was niet alleen Sonja's vader, maar ook haar beste vriend en grootste fan. "Hij was nog lang niet klaar op deze wereld. Het leven vieren was zijn motto en dat heeft hij gedaan. Mijn grootste fan is heengegaan." Sinds begin dit jaar ging het duidelijk bergafwaarts met de gezondheid van haar vader, die leed aan darmkanker. "Hij heeft nog een tijdje kunnen genieten van zijn familie en dit was het dan." Voor nu waakt de familie dag en nacht aan zijn zijde thuis, zoals Theo dat graag wilde.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!