Ellen Degeneres Beeld © Getty Images

Van immens populair tot 'gemeen mens': valt het doek voor Ellen?

18 juli 2020 12:09

Ellen DeGeneres (62) weet al jaren het Amerikaanse en inmiddels ook wereldwijde publiek te verbinden met haar talkshow. Ze komt bij het grote publiek over als een warme en liefdevolle vrouw, maar ze lijkt haar eigen afsluitende woorden: 'wees lief voor elkaar', zelf niet in acht te nemen.

"Mensen klappen echt uit de school over haar en niet bepaald op een zachte manier"

Regelmatig steken er verhalen de kop op, waaruit blijkt dat de presentatrice allesbehalve warm en innemend is. Sterker nog: ze wordt zelfs een van de 'gemeenste mensen op aarde' genoemd. Deze woorden gaan haar niet in de koude kleren zitten en het zou zomaar kunnen dat het einde van Ellen in zicht is. 

Al sinds 2003 heeft Ellen DeGeneres haar eigen show genaamd The Ellen DeGeneres Show. In dit programma ontvangt ze wereldberoemde gasten en deelt ze vaker wel dan niet enorme sommen geld uit aan mensen die het hard kunnen gebruiken. Inmiddels weet Ellen, die ooit begon als stand-up comedian, een miljoenenpubliek te bereiken. Hoe enthousiast en liefdevol Ellen voor de camera is, zo hard en afstandelijk is ze backstage. De beerput vol gruwelverhalen werd opengetrokken na het bezoek van de Nederlandse Nikkie de Jager.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellen-medewerkers noemen werkomgeving 'toxic'

De YouTube-ster was te gast in de talkshow om te praten over haar coming-out als transgender. Hoewel het op camera allemaal koek en ei leek, was het achter de schermen verre van gezellig. "Ik werd niet even persoonlijk begroet, zoals dat bij Nederlandse talkshows wel het geval is", vertelde Nikkie eerder al. "Het was best wel afstandelijk en kil allemaal, dat had ik niet verwacht."

Toch komen de meest verbazingwekkende verhalen echter niet uit de koker van de gasten, maar van oud-medewerkers. Zij hebben onlangs flink de vuile was buiten gehangen en dat zet Ellen allesbehalve in een goed daglicht. Een voormalig medewerker van Ellen klapte onlangs nog uit de school bij The New York Post. "Is ze altijd aardig? 'Nee. Het irriteert me dat mensen altijd maar denken dat ze lief en begaan is en dat ze daarmee wegkomt.'"

Onlangs hebben elf medewerkers ook nog een schokkend boekje opengedaan over de werkcultuur. Zo vertelden ze dat sommige collega’s zijn ontslagen na het nemen van medisch verlof, of verlof, omdat iemand uit hun kring was overleden. "Mensen zeggen dat Ellen het probleem is. Maar dat is ze niet. Het probleem ligt bij de producers die de boel leiden."

Ook op Twitter werden de meest bijzondere verhalen over Ellen gedeeld. Daar begon het balletje te rollen na een tweet van komiek Kevin T. Porter, die schreef: 'We hebben momenteel allemaal een beetje vriendelijkheid nodig. Datgene waar Ellen DeGeneres het altijd over heeft.' Hierna riep hij op om de meest krankzinnige verhalen over Ellen te delen. 'Ze is ook berucht als een van de gemeenste mensen op aarde', schrijft de komiek. Er werd dan ook flink gehoor gegeven aan de oproep. Zo wordt beweerd dat Ellen personeelsleden naar huis stuurde als ze vond dat ze 'stonken' of geen kauwgum in hun mond namen, voordat ze met haar praatten. Haar personal assistent vertelt dat 'haar lijst met eisen wel vijftig punten kende'. 'Een daarvan was een specifieke soort bloemkool die amper te krijgen is. Ik moest naar vijftien verschillende winkels om die te vinden. Ze heeft de bloemkool nooit aangeraakt', vertelt ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellen DeGeneres alwéér onder vuur door opmerkingen

Niet alleen op de set weet de presentatrice het bloed van haar werknemers te laten koken. Ook tijdens de Oscaruitreikingen van 2014 was het raak, zo vertelde een voormalige beveiliger onlangs. "Het was een koude bedoening en eigenlijk behandelde ze de mensen die niet tot haar directe kring behoorden een beetje neerbuigend."

Inmiddels wordt de show van Ellen al een tijdje niet meer vanuit de studio gemaakt, maar werkt de presentatrice vanwege de coronapandemie vanuit huis. Hoewel het fijn is voor de fans dat de show gewoon doorgaat, zijn werknemers juist woest. Hoewel Ellen elk jaar ruim 77 miljoen dollar op haar rekening ziet verschijnen, moeten de werknemers juist flink inleveren gedurende de coronapandemie. Zo moeten zij maar liefst 60 procent salaris inleveren, terwijl Ellen vanuit haar riante villa, met een waarde van een schamele 23,7 miljoen dollar, haar show voortzet.

De verhalen blijven zich maar opstapelen over de presentatrice en er gaan dan ook veel geruchten dat het over en uit is voor het programma. Na zeventien seizoenen zou er een einde komen aan The Ellen DeGeneres Show, maar als het aan de makers ligt komt daar niks van in.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Negatieve berichtgeving vreet aan Ellen DeGeneres'

En Ellen zelf? Die heeft tot op heden nog niet publiekelijk gereageerd op alle aantijgingen. Toch zou ze er kapot van zijn. "Ellen zit er helemaal doorheen. In eerste instantie dacht ze dat dit gewoon wat zure berichten waren van zogenaamde 'haters', maar inmiddels neemt het een heel andere vorm aan. Mensen klappen echt uit de school over haar en niet bepaald op een zachte manier. Het gaat maar door en dat vreet aan haar", aldus een bron aan US Weekly.

Niet alleen Nikkie de Jager mocht te gast zijn in de talkshow van Ellen, ook Hans Klok weet hoe het er daar aan toe gaat. Hieronder vertelt hij over zijn ervaring. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!