Beeld © ANP

Typhoon bij Zomergasten: 'Moet harder werken door kleur'

19 juli 2020 22:46

Typhoon (35) werd zondagavond ondervraagd door Janine Abbring (44) bij 'Zomergasten'. In het NPO-programma sprak de rapper openhartig over zijn twee burn-outs en hoe racisme daar aan bijdroeg.

"Pas bij de tweede keer was het echt heel heftig"

De eerste burn-out overkwam de muzikant in 2007 na het uitbrengen van zijn eerste plaat. "Ik deed gewoon echt te veel, ik had het gevoel dat ik mezelf moest bewijzen en dat ik mensen wat verschuldigd was," zegt de artiest, wiens echte naam Glenn de Randamie is. "Opeens konden er ook allemaal dingen, doordat ik geld had. Ik kon dan ook moeilijk nee zeggen."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Typhoon: 'Zo blij dat ik weer kan optreden'

"Ik moet me ook twee keer zo hard bewijzen door mijn kleur," bekent De Randamie. De muzikant zegt dat mee te hebben gekregen vanuit huis. "En dat praatje van mijn ouders valt nog mee met wat kinderen van kleur in de Verenigde Staten te horen krijgen. Die wordt verteld: je kan zo de volgende hashtag zijn." Typhoon verwijst daarmee naar de verschillende Afro-Amerikanen die werden gedood door de politie in de VS.

"De eerste keer wist ik niet eens dat ik een burn-out had gehad. Ik heb het niet zo herkend, en ik ben ook best wel snel weer doorgegaan," vertelt de artiest. "Pas bij de tweede keer was het echt heel heftig. En het kwam gewoon weer door hetzelfde ding: overcompensatie."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!