Beeld © Getty Images

Lucy Hale auditeerde voor Fifty Shades of Grey: 'Vernederend'

20 juli 2020 11:02

Lucy Hale (31) kennen we allemaal van haar rol als Aria, in 'Pretty Little Liars'. Toch hadden we haar daarna misschien ook kunnen zien in de 'Fifty Shades'-reeks. Ze deed auditie voor de hoofdrol, maar voelde zich er uiteindelijk bijzonder ongemakkelijk bij, vertelt ze aan 'The Associated Press'.

"Ik wist niet eens wat ik zei tijden de auditie"

Lucy blikt daar terug op de ongemakkelijke auditie. "Ik was heel jong", zegt ze. "Het is al een tijdje geleden, maar het was echt vernederend." De eerste Fifty Shades-film zag het daglicht in 2015, maar de audities startten al in 2013. Lucy was met andere grote namen, waaronder Dakota Johnson die de rol uiteindelijk kreeg, in de race voor de hoofdrol.

Volgens Lucy bestond de tekst van de auditie niet uit het script van de film. "Het ging meer om het voeren van een hele seksuele monoloog", zegt ze. "Ik wist niet eens wat ik zei tijdens de auditie."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

De opvolger van Fifty Shades of Grey is hier

"Het was heel ongemakkelijk", vervolgt Lucy. "Maar het was één van die dingen waar je even doorheen moet, omdat je er anders nogal stom uitziet. Hopelijk zag het er niet stom uit."

De rol ging uiteindelijk dus naar Dakota Johnson, maar toch is Lucy blij dat ze geauditeerd heeft. "Het was goed voor me, omdat ik doodsbang was voor een auditie als deze." De actrice gelooft dan ook dat het doen van de auditie haar heeft geholpen om een nog betere actrice te worden.

De mannelijke hoofdrolspeler van de Fifty Shades-reeks, Jamie Dornan, beleefde een wilde tijd in Amsterdam. Dat vertelde hij aan RTL Boulevard. Je ziet het in de video hieronder.

Fifty Shades-Jamie Dornan had wilde tijd in Amsterdam

05:01

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!