Bar Refaeli Beeld © ANP

Supermodel Bar Refaeli veroordeeld voor belastingontduiking

20 juli 2020 15:57

Een Israëlische rechtbank heeft supermodel Bar Refaeli en haar moeder Tzipi veroordeeld voor belastingontduiking. De 35-jarige Refaeli heeft nagelaten miljoenen sjekels aan inkomsten op te geven bij de fiscus.

Het beroemde model en haar moeder sloten vorige maand een deal met aanklagers. Refaeli stemde in met een taakstraf van 9 maanden. Ook krijgt ze een boete van 2,5 miljoen sjekel (638.000 euro) en moet ze 8 miljoen sjekel (ruim 2 miljoen euro) aan achterstallige belastingen betalen. Haar moeder krijgt ook een boete van 2,5 miljoen sjekel en moet bovendien 16 maanden de gevangenis in voor haar rol in de zaak.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Topmodel Bar Refaeli verwelkomt derde baby

De zaak draaide volgens Israëlische media om de vraag waar Refaeli in de periode 2009-2012 belasting moest betalen. Ze betoogde dat ze in die periode grotendeels in het buitenland was gevestigd, maar volgens de autoriteiten klopt dat niet. Het supermodel zou ten onrechte hebben nagelaten haar inkomsten en dure cadeaus te melden bij de belastingdienst.

Refaeli was vorig jaar één van de presentatoren van het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv, de stad waar ze maandag werd veroordeeld. Het model droeg een mondkapje in de rechtbank en berispte cameramensen die haar onvoldoende ruimte gaven. "Ik vraag om 2 meter. Vrienden, jullie staan te dichtbij", zei ze.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!