Beeld © ANP

Idris Elba geëerd met speciale BAFTA

21 juli 2020 10:03

Idris Elba (47) wordt eind deze maand geëerd voor zijn bijdrage aan televisie. De acteur neemt op 31 juli tijdens de 'BAFTA TV Awards' de BAFTA Special Award for Television in ontvangst, maakte de organisatie van de prestigieuze Britse televisieprijzen bekend.

"Ik dank BAFTA dat ze mij en anderen die zich voor dezelfde zaak inzetten zien"

Elba, bekend van series als The Wire en Luther, krijgt de award vanwege zijn acteerprestaties en zijn inzet voor diversiteit en nieuw talent op televisie. De acteur heeft sinds 2013 een productiebedrijf dat in het bijzonder kansen biedt aan nieuwe filmmakers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Idris Elba vindt niet dat oude shows gecensureerd moeten worden

Elba vindt het een grote eer dat zijn inzet door de British Academy of Film and Television Arts wordt gezien. "Ik dank BAFTA dat ze mij en anderen die zich voor dezelfde zaak inzetten zien, aangezien het allemaal noodzakelijke stappen zijn om het bewustzijn en het begrip van de diversiteitskloof in de entertainment te helpen verschuiven."

De BAFTA TV Awards worden eind deze maand vanwege de coronacrisis digitaal uitgereikt. De miniserie Chernobyl maakt met veertien nominaties die meeste kans een beeldje in de wacht te slepen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yes: Idris Elba druk bezig met afsluitende Luther-film

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!