Anky van Grunsven in 2020 Beeld © ANP

Anky van Grunsven over vader: 'Ik werd nerveus van hem'

22 juli 2020 17:24

Ze deed zeven keer mee aan de Olympische Spelen en wist drie keer de gouden medaille mee naar huis te nemen. Anky van Grunsven (52) is een ware held in de paardenwereld. In gesprek met 'Veronica Magazine' vertelt ze over haar inmiddels overleden vader. Ze was een echt vaderskind, maar tegelijkertijd werd ze nerveus van hem.

"Mijn vader was echt geen zachtaardige man. Maar altijd eerlijk en oprecht"

Haar vader Wim is de persoon die Anky voor het eerst op het paard zette, maar haar ook vertelde wanneer ze het niet goed deed. "Hij was niet altijd tactvol. Als ik aan het rijden was, werd ik ook altijd nerveus als hij binnenkwam. Dan denderde hij de bak in en riep: 'Wat ben je nou toch aan het doen?!" 

"Toen ik achttien was en inmiddels voor mezelf was begonnen, dacht ik: nu ga ik niet meer zo vaak lessen, kost veel tijd en geld. En dan zei hij: 'Je moet één keer in de week ergens trainen en ik betaal dat.' Zo was hij. Geven en nemen. En nooit op de voor­grond, maar wel altijd betrokken.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anky van Grunsven breekt sleutelbeen na ongeluk

Hoewel Anky in tegenstelling tot haar vader haar kinderen wel complimenten geeft, heeft ze ook eigenschappen van hem overgenomen. "Mijn vader was echt geen zachtaardige man. Maar altijd eerlijk en oprecht. Hij praatte nooit met mensen mee om aardig gevonden te worden." Daar is ze zelf ook goed in. "Dat vinden sommige mensen niet leuk, maar je kunt je­zelf wel altijd recht in de spiegel aankijken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker in de leer bij Anky van Grunsven

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!