Bert van Leeuwen Beeld © ANP

Bert van Leeuwen moet afscheid nemen van zijn moeder

23 juli 2020 09:27

De moeder van Bert van Leeuwen (60) is op 88-jarige leeftijd overleden, zo heeft de EO-presentator laten weten aan 'De Telegraaf'.

"Mijn moeder was tot vlak voor haar ziekenhuisopname nog helemaal gezond en zelfstandig"

Moeder Huibje werd een paar weken getroffen door een hersenbloeding, waar later nog een infarct overheen kwam. "Ik ging er altijd van uit dat zij honderd zou worden", vertelt de presentator. "Mijn moeder was tot vlak voor haar ziekenhuisopname nog helemaal gezond en zelfstandig." Ook het contact met haar kinderen en kleinkinderen hield ze allemaal bij via haar computer, ondanks haar leeftijd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bert van Leeuwen komt met nieuw bijzonder programma

Door de coronacrisis was het extra moeilijk om de laatste dagen van moeder Huibje samen door te brengen. Bezoek mocht enkel met een mondkapje en toen het beleid eindelijk wat versoepelde, was ze al niet veel meer waard.

Huibje zou deze week 89 zijn geworden, maar helaas heeft ze dat niet meer mogen meemaken. 'Wat missen we je ongelooflijk mam', schreef het EO-gezicht op Instagram. Anderhalf jaar geleden overleed de vader van Bert aan hartfalen. 

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Familiediner-presentator Bert van Leeuwen opnieuw opa geworden

Het nieuws is extra schrijnend omdat Huibje binnenkort grootmoeder zou worden: kleinzoon Laurens en zijn vrouw Romee Strijd zijn namelijk in verwachting van hun eerste kindje. Aanstaande opa Bert vertelt over de gezinsuitbreiding in onderstaande video.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!