Ed Sheeran over alcoholprobleem: 'Kon geen maat houden'

27 juli 2020 13:55

Ed Sheeran (29) worstelde aan het begin van zijn succes met eten en alcohol. De 29-jarige zanger had last van paniekaanvallen, kampte met een laag zelfbeeld en zocht zijn toevlucht in voedsel en drank.

"Ik denk dat ik zo'n vier maanden geen daglicht heb gezien"

Vooral tijdens zijn wereldtournee in 2014 en 2015 had Ed het zwaar. "Ik bleef de hele nacht op en dronk en dan sliep ik in de bus", zo blikte de zanger volgens de BBC terug tijdens een onlinebijeenkomst over angst en mentale gezondheid. "De bussen stonden geparkeerd onder de stadions en daar sliep ik de hele dag tot ik wakker werd, naar buiten ging, optrad en weer ging drinken in de bus. Ik denk dat ik zo'n vier maanden geen daglicht heb gezien."

Aanvankelijk dacht Ed dat zijn levensstijl hoorde bij het 'rock-'n-rol'-bestaan. "En dan wordt het treurig. Dat was denk ik mijn dieptepunt en ik was op mijn zwaarst."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Ed Sheeran doneert een miljoen pond aan goede doelen

De zanger zegt gevoelig voor verslavingen te zijn. "Ik zit onder de tatoeages en doe niets voor de helft. Dus als ik drink zie ik er niets in om een glas wijn te drinken. Ik heb liever twee flessen. Een glas wijn drinken is iets doen in moderatie en heeft waarschijnlijk geen effect op de volgende dag. Maar twee flessen wijn maken je vast een beetje verdrietig."

Alcohol was niet zijn enige probleem. "Ze noemde me vroeger 'two-dinner Teddy' omdat ik twee maaltijden bestelde en opat. Maar dan kom je heel veel aan en haat je hoe je eruit ziet. Ik denk dat dingen als suiker, zoetigheid, junkfood, cocaïne en alcohol goed voelen hoe meer je ervan nuttigt, maar ze zijn het slechtst voor je."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ed Sheeran zet nu al tatoeages voor zijn toekomstige kinderen

Mede door zijn vrouw Cherry wist Ed zijn leven te veranderen. "Ze sport veel dus ging ik samen met haar hardlopen. Ze eet gezond dus ging ik gezonder eten. Ze drinkt niet zo veel, dus dronk ik niet. Ik denk dat dat alles heeft veranderd."

Doordat de zanger beter op zichzelf en zijn gezondheid let, besloot hij vorig jaar in 2020 een muzikale pauze te nemen. Ed heeft meer rust en gebruikt zijn extra vrije tijd onder meer om te schilderen. "Ik had zoiets van: ik kan beter iets anders proberen te vinden waarvan ik gelukkig word. Er zijn ook zoveel films die je kan kijken en zakken chips die je kan eten."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!