Beeld © ANP

Ellie Lust en tweelingzus werden verliefd op dezelfde vrouw

28 juli 2020 14:46

Het is deze week Pride Week en daarom organiseert de AvroTros 'Pride Talk', waarin bekende LHBTI'ers in gesprek gaan met familieleden. In één van de afleveringen praat Ellie Lust (53) met haar tweelingzus Marja over hun coming-out. Leuk feitje: ze waren tegelijk verliefd op dezelfde vrouw.

“Ik schoof de gedachte gelijk weg en besloot het nooit te vertellen”

Ellie en Marja hadden het beiden moeilijk om voor hun geaardheid uit te komen. Toen Ellie aan haar tweelingzus vroeg of ze een crush had op een vrouw die ze beiden kenden, kwam al snel de aap uit de mouw. "Toen zei ik nee", legt Marja uit. "En jij zei: 'Maar ik wel.' Toen ben ik een dag later daarop teruggekomen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellie Lust voelde compensatiedrang vanwege haar geaardheid

Volgens de twee is het 'een heel kenmerkend verschil' bij eeneiige tweelingen dat ze een andere 'partnerkeuze' maken. "Behalve die allereerste keer. Toen zijn wij verliefd geworden op hetzelfde meisje." Al gauw bleek dat Ellie al een relatie met deze persoon had.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellie Lust neemt 91-jarige buurman mee 'op patrouille'

Ellie en Marja vertellen ook hoe het was om het tegen hun ouders te zeggen. Ellie besloot destijds ‘dan maar te wachten’ tot hun ouders zouden komen te overlijden. Marja herkent haar zus' angst wel: "Ik schoof de gedachte gelijk weg en besloot het nooit te vertellen." Over het uiteindelijk moment vertelt ze: "Ik kan me ook herinneren dat ze zei dat ze teleurgesteld was dat ze twee dochters had die 'zo' waren." Ellie en Marja groeiden namelijk op in een conservatief gezin.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellie Lust over kritiek op coronalied: 'Ontzettend jammer'

Ellie zet zich al jaren in tegen anti-homogeweld en maakte daar een documentaire over. In de video hieronder vertelt ze er alles over. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!