Beeld © ANP

Miljuschka weigert mee te doen aan beweging die vrouwen steunt

28 juli 2020 15:01

Grote kans dat je de 'vrouwen steunen vrouwen'-beweging voorbij hebt zien komen als je je Instagram-app ergens in de laatste dagen hebt geopend. Miljuschka Witzenhausen (35) hekelt dat #womeninspiringwomen echter. Ze kiest ervoor om hier bewust niet aan mee te doen en legt in een lang bericht uit waarom.

"De vrouwen die ik ken en logischerwijs zou nomineren hebben al met tegenzin leren vechten voor zichzelf"

Menig ster in binnen- en buitenland heeft de Women Supporting Women-challenge geadopteerd. De bedoeling is dat je een zwart-witfoto van jezelf deelt op Instagram, met als doel om vrouwen te laten zien hoe ze elkaar beter kunnen steunen én om positiviteit te verspreiden. Iedereen kan andere bekenden nomineren voor die challenge. De nominaties vliegen Miljuschka om de oren, maar volgers hoeven echt niet te verwachten dat de televisiekok aan de nieuwste trend meedoet.

'De vrouwen die ik ken en logischerwijs zou nomineren hebben al met tegenzin leren vechten voor zichzelf', legt ze uit. De vrouwen die Miljuschka zou nomineren zijn haar moeder en oma. 'Mijn oma kon niet scheiden van haar man, terwijl ze iedere dag alle hoeken van de kamer kregen te zien met vier kleine kinderen die het zagen en soms werden meegenomen. Want dat beslissingsrecht lag in de handen van een man. Iedereen wist ervan in de buurt en keek weg. Toch heeft ze het gedaan.'

'Mijn moeder had het geluk een goed stel hersens te hebben. Een feministe als buurvrouw die haar zag en haar een zetje de juiste richting in gaf. Zij liet zien kennis is macht en uiteindelijk vrijheid. Maar tot een paar jaar geleden is ze uitgemaakt voor een gekkie, een nerd omdat ze wilde studeren, werken en kinderen hebben. Niet alleen door mannen maar ook door vrouwen. Wat ik wil zeggen is. De mensen, dus niet alleen vrouwen, die deze social media empowerment nodig hebben, die zijn meestal niet zichtbaar totdat ze succesvol zijn.'

Lees het hele bericht hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljuschka Witzenhausen wil het goede voorbeeld geven aan dochter

Het is niet de eerste keer dat Miljuschka ervoor kiest om haar eigen pad te bewandelen, in plaats van de meute te volgen. Ze strijd nog altijd voor een realistischer beeld op social media-kanalen en doet dat middels haar 'eerlijke foto's', zoals je ziet in onderstaande video. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!