Johnny Depp Beeld © ANP

'The Sun had Depp nooit vrouwenmishandelaar mogen noemen'

28 juli 2020 16:05

Op de laatste dag van de rechtszaak van Johnny Depp (57) tegen de Britse krant 'The Sun' heeft zijn advocaat dinsdag benadrukt dat de acteur geen vrouwenmishandelaar is. De tabloid noemde Johnny zo in een artikel uit 2018, waarop hij naar de rechter stapte.

"Het is niet een simpele beschuldiging: het artikel laat geen ruimte voor twijfel over aan zijn miljoenen lezers"

Tijdens de zaak, die al meer dan twee weken duurt, kwam ook Johnny's huwelijk met ex-vrouw Amber Heard (34) veelvuldig aan bod. De voormalige echtelieden beschuldigen elkaar over en weer van mishandeling. Ook dinsdag probeert de advocaat van de acteur de rechter ervan te overtuigen dat zijn cliënt onschuldig is aan de reputatie vernietigende, carrière om zeep helpende beschuldigingen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny Depp met veel gejuich gearriveerd bij rechtbank

Omdat Johnny nooit is veroordeeld voor mishandeling, had The Sun hem nooit een vrouwenmishandelaar mogen noemen, aldus de advocaat. "Het is niet een simpele beschuldiging: het artikel laat geen ruimte voor twijfel over aan zijn miljoenen lezers."

De advocaat van de tabloid suggereerde maandag dat de acteur zijn gewelddadige gedrag mogelijk niet meer herinnert omdat hij onder invloed was van drank en drugs. "Het feit dat meneer Depp een geschiedenis heeft in het gebruik van alcohol en drugs is niet nieuwswaardig en bewijst daarnaast niets", reageerde Johnny's advocaat dinsdag.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amber Heard bekent: 'Ik heb gelogen over Johnny'

De acteur eist een rectificatie van het artikel en wil daarnaast een fikse schadevergoeding. Wanneer de rechter uitspraak doet, is nog niet bekend.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!