Beeld © ANP

Harvey Weinstein wil zaak door faillissementsrechtbank beoordelen

29 juli 2020 07:54

Harvey Weinstein (68) wil de zaak om seksueel misbruik die tegen hem loopt door de faillissementsrechtbank laten beoordelen. Hij heeft daar dinsdag de papieren ingediend, meldt 'Deadline'. Slachtoffers van de voormalige filmproducent zijn hier absoluut niet blij mee.

Twee weken geleden verwierp de rechter in New York nog een schikking in dezelfde zaak tegen Weinstein, waarin een voorstel werd gedaan van ongeveer 19 miljoen dollar om verdere rechtszaken van de slachtoffers af te kopen. De rechter vond het een nepschikking en oneerlijk. Er werd weliswaar gesproken over compensatie tot 750.000 dollar per persoon, maar dat is onderdeel van een "wrede grap", aldus de juristen. In de praktijk zouden de meeste vrouwen waarschijnlijk hooguit 10.000 tot 20.000 dollar krijgen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Slachtoffers Harvey Weinstein boos over miljoenenschikking

Dinsdag heeft Weinstein dus geprobeerd om zijn compensatiezaak alsnog door een andere rechter, die van de faillissementsrechtbank, te laten behandelen. Deze rechtbank beoordeelt de financiële situatie van de beklaagde en komt dan met een plan waarmee de beklaagde met behulp van zijn bedrijfsmiddelen een deel van zijn schuld kan afbetalen.

De advocaten van de slachtoffers van Weinstein hebben hiertegen bezwaar gemaakt. "Dit is gewoonweg beledigend en de procureur-generaal van New York zou onmiddellijk duidelijk moeten maken dat ze deze achterbakse regeling niet toestaat." De rechtbank in New York zou in de weken na het verwerpen van de oude zaak met een beslissing komen over hoe nu verder, maar dat is tot op heden nog niet gebeurd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe aanklacht tegen Harvey Weinstein

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!