Beeld © Hello Goodbye - 28-07-2020

Moeder en dochter zien elkaar weer na 10 jaar in Hello Goodbye

29 juli 2020 11:46

De tweede aflevering van het nieuwe 'Hello Goodbye'-seizoen is als vanouds een tranentrekker. De kijkers zijn vooral onder de indruk van het verhaal van de Amerikaanse vrouw die presentator Joris Linssen (54) als laatste aanspreekt. Door foute keuzes verloor ze de voogdij over haar dochter die ze inmiddels tien jaar niet heeft gezien.

"Het is een enorme strijd geweest om m'n leven op orde te krijgen en op een punt te komen dat ik een trotse moeder kan zijn"

Het is een emotioneel weerzien als moeder en dochter elkaar na ruim tien jaar voor het eerst in de armen sluiten. Aan Joris vertelt de vrouw hoe het is gelopen. "Ik ben heel opgewonden en nerveus. Dit is heel belangrijk voor me", begint ze. "De laatste keer dat ik haar zag was ze heel jong. Ze is nu 21 jaar." Het waren tien afschuwelijke jaren voor haar. "Ik heb slechte keuzes gemaakt in mijn leven. Ik raakte de voogdij kwijt toen ze vijf jaar was." Dat kwam mede doordat ze jarenlang verslaafd was aan drugs.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers zijn helemaal stil van prachtige Hello Goodbye aflevering

Ten tijde van haar verslaving ging het eerst slechter, voordat het beter werd. Een omgangsregeling zorgde ervoor dat moeder en dochter elkaar konden zien, maar dat was allesbehalve makkelijk. Eens per maand zagen ze elkaar onder toezicht. "Ik kon het niet meer doen, het was heel zwaar. De voorwaarde was dat ik haar na een uur moest achterlaten." Daardoor kreeg ze het gevoel dat ze iedere keer weer haar dochter in de steek liet. "Ze was toen maar 6 of 7 jaar oud." 

"Ik heb gezegd dat ze of voor mij weg moet gaan, of dat ik ermee stop. Het is moeilijk om uit te leggen. Ik mocht haar niet uitleggen waarom ik niet meer bij haar kon zijn. Ik mocht haar niet vertellen dat ik probeerde mijn leven op orde te krijgen." In Amerika is zo'n gesprek bij de wet verboden, omdat het als age inappropriate wordt gezien: het past niet bij de leeftijd van een kind. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Joris Linssen vertelt over bijzonder seizoen Hello Goodbye

Momenteel is ze ongeveer 13 a 14 jaar clean. "Het is een enorme strijd geweest om m'n leven op orde te krijgen en op een punt te komen dat ik een trotse moeder kan zijn." Inmiddels heeft ze een baan en vast inkomen in Nederland, waardoor ze in tien maanden tijd kon sparen voor een vliegticket voor haar dochter. Bij het weerzien pinkt menig kijker een traantje weg.

Bekijk de aflevering van Hello Goodbye terug via NPO Start.