Jessica Simpson Beeld © Getty Images

Jessica Simpson vergeeft vrouw die haar misbruikte als kind

30 juli 2020 05:35

Toen Jessica Simpson begin februari haar biografie 'Open Book' uitbracht, vertelde ze daarin openlijk over het seksueel misbruik dat haar als kind is overkomen. De 40-jarige schreef vroeger misbruikt te zijn door een meisje dat ze als familie beschouwde. In een interview voor Katherine Schwarzeneggers (30) podcast 'The Gift Of Forgiveness' ging de zangeres dieper in op het moment dat ze het meisje, inmiddels een volwassen vrouw, met haar daden confronteerde.

"Ergens had ik medelijden met haar en onderging ik daardoor het misbruik"

Ongeveer acht jaar na dato had Jessica de moed bij elkaar geraapt om de vrouw aan te spreken. "Ik ben naar haar toe gegaan en zei: 'Ik weet dat jij weet wat er destijds is gebeurd en ik weet ook dat jij op jouw beurt ook misbruikt werd.' Zij werd namelijk lastig gevallen door een oudere jongen, die altijd bij ons thuis rondhing. Hij heeft mij nooit wat aangedaan, maar haar wel. En dat gedrag uitte zij vervolgens weer op mij. Ergens had ik medelijden met haar en onderging ik daardoor het misbruik."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jessica Simpson past op 40e verjaardag in 14 jaar oude jeans

"Ik zei haar dat ik begreep dat ze veel had om mee te 'dealen' en dat ze vooral professionele hulp moest gaan zoeken om te kijken of ze in staat was deze persoon te vergeven voor wat hij haar had aangedaan", aldus Jessica, die haar misbruikster zelf wel vergeven heeft. "Ik meldde haar dat ik weinig behoefte had om haar ooit nog te zien, maar dat ik haar vergaf."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jessica Simpson woedend op 'wagelijke' Vogue

De nare herinneringen aan het misbruik kwamen bij Jessica pas weer boven na haar scheiding van Nick Lachey. "Ik heb het jarenlang weggestopt, maar na mijn scheiding leefde ik een tijd celibatair en ging ik op zoek naar mezelf. Toen die nare ervaringen weer bovenkwamen wist ik dat niet verder kon zonder dit aan te pakken. Uiteindelijk heb ik deze vrouw mijn boek opgestuurd in de hoop dat ze er wat aan heeft en kan helen."

De lancering van haar biografie maakte begin dit jaar veel los. Naar aanleiding van het boek gaf ze ook meerdere interviews, maar die verliepen niet altijd even soepel zoals hieronder te zien is:

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Jessica Simpson belaagd door dierenactivisten

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!