Beeld © ANP

Saskia Noort hekelt nieuwe feministische Instagram-trend

30 juli 2020 18:27

De 'challenge' die op dit moment viral gaat op Instagram is er eentje waar Saskia Nooit (53) niets van wil weten. Allerlei bekende dames zetten een zwart-wit foto online, wat 'female empowerment' moet promoten. Maar de schrijfster vindt het juist niet door de beugel kunnen, vertelt ze in haar column in 'Algemeen Dagblad'.

"Zorgvuldig gefilterd dat het eerder leidt tot complexen en jaloezie bij andere vrouwen"

Saskia vindt het maar niets, die zwart-witfoto's op Instagram. Onder het mom van 'female empowerment' worden ze geplaatst, maar daar zet de schrijfster vraagtekens bij. Ze werd zelf ook benaderd om mee te doen, vertelt ze in haar column voor het AD. "Deze week rolden ze ineens binnen, de dm’s, in het Engels uiteraard", vertelt Saskia. "Waarin de ene powervrouw de andere powervrouw opriep met termen als ‘badass’ en ‘amazing’ en dat ze jou zeer zorgvuldig had geselecteerd uit al haar duizenden connecties, om ook een zwart-witfoto van jezelf te posten met de tekst ‘challenge accepted’, en deze vervolgens naar vijftig andere powervrouwen door te sturen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het nieuwe boek van Saskia Noort is perfect voor de vakantie

Volgens Saskia is het een 'ouderwetse kettingbrief'. Haar hele tijdlijn stond vol met 'selfies en hashtags als #WomenSupportingWomen, #foreverfemale, #WomenEmpowerment en meer van dit soort holle frases'. "Ik begrijp dat nooit, dat gepost van jezelf, of je reet, of je tieten als feministisch statement", aldus de schrijfster. Ze vindt het niet erg als je je mooie vakantiekiekje wil plaatsen of trots bent op jezelf of je naakt wil vertonen, 'maar als statement of zelf empowerment vind ik het vrij irritant.' 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Saskia Noort is helemaal klaar met kritiek op Bridget Maasland

En dat heeft er allemaal mee te maken dat Saskia 'doorgaans perfecte hoofden, billen en borsten' voor ziet komen. "Zo zorgvuldig gefilterd dat het eerder leidt tot complexen en jaloezie bij andere vrouwen, dan tot zich gesteund en begrepen voelen", vindt ze. "Nu moesten we elkaar dus empoweren met een zwart-witfoto en mochten al de niet gechallengde en dus kennelijk powerloze vrouwen genieten van de veren die ‘amazing’ seksegenoten elkaar in de reet staken. Lekker positief."

Saskia omringd zich graag met powervrouwen, maar eentje was er niet bij met haar laatste boekpresentatie: Leontine Borsato. In de video hieronder zie je waarom. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!