Beeld © ANP

Sander Schimmelpenninck schiet in de verdediging door Alexia-rel

31 juli 2020 13:22

Sander Schimmelpenninck (36) omschreef prinses Alexia (15) in zijn podcast 'Zelfspodcast' als het 'lekkerste' Oranje-zusje en dat werd hem niet in dank afgenomen. Het zorgde voor flink wat ophef en de 'Op1'-presentator schiet nu in de verdediging.

"Er wordt massaal opgeroepen mij te cancellen"

Toen hij prinses Alexia als de 'lekkerste' dochter van koning Willem-Alexander omschreef, kreeg hij behoorlijk wat kritiek over zich heen. En dat vindt hij onterecht. 'Je hebt helemaal niet geluisterd', reageert Sander op de uitlatingen van journalist Koen de Regt. 'Je bent toch onderzoeksjournalist? Luister dan eens wat vaker naar de context in plaats van met je domrechtse tijdlijn mee te blaten.' 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Schimmelpenninck onder vuur na uitspraak over Alexia

Koen geeft aan 'wel geluisterd' te hebben. 'Geef gewoon toe dat het stom van je was om dit te zeggen', antwoordt hij op Sander. 'Als je op het randje wil opereren, moet je ook accepteren dat je er soms overheen schiet', schrijft de journalist. Maar de Op1-presentator vindt zijn opmerking 'niet smerig' en bestempelt de kritiek als 'domme moraalridderij'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Schimmelpenninck oogst lof met Zweden doen het anders

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Schimmelpenninck vindt Op1 'toch niet' bij hem passen

De uitspraak over Alexia heeft hem in een hoek gedreven waar hij niet wil zitten. 'Er wordt massaal opgeroepen mij te cancellen', laat de presentator weten via Twitter. 'Dat was precies de self-fulfilling prophecy van de aflevering', legt hij erbij uit. 'Om de hypocrisie van domrechts aan te tonen.' 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Schimmelpenninck: 'Sommige mensen haten mij intens'

Alexia heeft inmiddels heel wat fans geworven en weet zelfs de covers van tijdschriften in Argentinië te halen, zoals te zien is in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!