Roué Verveer Beeld © ANP

Roué Verveer: 'Alles is meteen racistisch en vrouwonvriendelijk'

01 augustus 2020 09:08

Volgens Roué Verveer (47) is het tegenwoordig een stuk lastiger voor cabaretiers zoals hij om hun werk te doen omdat iedereen wel iets vindt van een bepaalde grap en daar aanstoot aan kan nemen. Dat vertelt hij zaterdag in 'De Telegraaf'.

"Het is niet mijn probleem, het is het probleem van de klagers. Dáár is iets veranderd, niet bij mij"

"Je hebt mensen met humor, een heel grote groep. En je hebt de humorlozen. De humorlozen krijgen tegenwoordig veel te veel eer, aandacht en platform", meent hij. "Alles is meteen fout, alles is meteen racistisch, alles is meteen vrouwonvriendelijk. En het ergste is dat wij, de cabaretiers, de grappenmakers, de mensen die je uit je dagelijkse misère proberen te tillen door een beetje vrolijkheid te creëren, als eerste de volle laag krijgen. Het is niet mijn probleem, het is het probleem van de klagers. Dáár is iets veranderd, niet bij mij."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alle voorstellingen Roué Verveer staan nu op Spotify

Roué denkt wel een oplossing in huis te hebben voor het probleem. "We moeten misschien met z’n allen een beetje weerbaarder worden. Niet gelijk slachtofferhulp erbij roepen als we een opmerking naar ons hoofd krijgen. Incasseren. Humor, grappen, plagen, het is namelijk de weg naar verbroedering, daar ben ik heilig van overtuigd. Het kan toch niet zo zijn dat je straks niets meer kan zeggen? Want dat is het resultaat als je met iedere bevolkingsgroep rekening moet gaan houden. Er is namelijk altijd wel ergens iemand beledigd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Roué Verveer: 'Ik was nooit de belofte'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!