Beeld © NPO

Reacties op ZomerPromenade louter positief: 'Weergaloos'

03 augustus 2020 09:38

Gisteravond stond gemarkeerd als de terugkeer van de cult-hit 'Promenade'. Het programma heet nu alleen wel 'ZomerPromenade'. "Dus niet de echte Promenade", zoals bedenker Diederik Ebbinge (51) zelf zegt. De cast nam alles wat de laatste tijd in talkshows is gepasseerd weer heerlijk op de hak. En dat leidde tot bijzonder positieve reacties.

"Een tien met een griffel"

Onderwerpen die aan bod kwamen waren de wisselende duo's van talkshow Op1, de coronacrisis en een resultaat van die twee: viroloog Ab Osterhaus. Ook Angela de Jong kwam langs, met een heuse 'Angela de Jong-Gong', waarop werd geslagen als iemand een uitspraak van haar kopieerde. 

En natuurlijk kon ook de beruchte ruzie van de Veronica Inside-mannen niet ontbreken, net als de #BlackLivesMatter-beweging. Op Twitter viel de satire in ieder geval weer in de smaak.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Diederik Ebbinge keert terug met cult-hit ZomerPromenade

Journalist Özcan Akyol is bijzonder enthousiast. Hij geeft de uitzending van ZomerPromenade 'een tien met een griffel'. Iemand anders vindt het vooral knap hoe goed het programma in elkaar zit: 'Hoeveel lagen zaten er wel niet in? Ik ben de tel kwijtgeraakt. Niet te doen, zo ingenieus', schrijft hij op Twitter. En dat het programma goed ontvangen wordt, blijkt uit deze: 'Is er ooit iets beters op de Nederlandse televisie te zien geweest?'

In het eerste seizoen van Promenade speelde Peter R. de Vries een gastrol, wat tot grote hilariteit leidde. Of Peter openstaat om nóg een keer een rolletje in het programma te spelen, zie je in onderstaande video.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!