Frank Masmeijer Beeld © ANP

Frank Masmeijer zet eerste stappen buiten na veroordeling

04 augustus 2020 14:47

Bijna twee jaar geleden werd tv-presentator Frank Masmeijer (59) opgepakt vanwege zijn aandeel in een cokesmokkelzaak. Nu twee jaar later zet Frank zijn eerste stappen buiten de gevangenis en dat doet hij in het bijzijn van zijn familie, laat 'De Telegraaf' weten.

Wat doet iemand die twee jaar achter de tralies heeft gezeten en nu met proefverlof mag? Frank koos voor een weekendje Antwerpen in het bijzijn van zijn dochter Charlotte. Nog geen twee jaar geleden in oktober 2018 werd hij plotseling tijdens een lunch in een Van der Valk-restaurant opgepakt. Hij zat al eerder langere tijd vast, nadat hij in 2014 van zijn bed werd gelicht na betrokkenheid bij een omvangrijke cokesmokkelzaak. Hij mocht toen eerder de gevangenis verlaten, omdat de zaak steeds werd uitgesteld, vanwege de betrokkenheid van meer dan dertig verdachten.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Frank Masmeijer komt mogelijk dit jaar al vrij'

Het was in juni 2019 dan ook een fikse tegenvaller toen hij in hoger beroep alsnog tot negen jaar werd veroordeeld en daardoor veel langer in de gevangenis in Antwerpen moest blijven. Uiteindelijk werd hij wel overgeplaatst naar een gevangenis met modernere faciliteiten in Beveren. Nu wordt hem een groot deel van de straf kwijtgescholden, waardoor hij afgelopen weekend een paar dagen op proefverlof mocht. Het weerzien was niet meteen een succes, want zijn dochter Charlotte werd woedend toen ze bij het ophalen op de parkeerplaats van de gevangenis een fotograaf van Privé ontdekte.

Masmeijer is veroordeeld vanwege zijn aandeel in de smokkel van een grote partij cocaïne in 2014. De veroordeling betreft ook deelname aan een criminele organisatie en valsheid in geschrifte. Het hof noemde die feiten 'zeer ernstig'. De rechter woog mee dat Masmeijer eerder is veroordeeld en dat hij iemand heeft bedreigd in het kader van de drugszaak. In 2021, het jaar waarin hij zestig wordt, zou Frank met een schone lei kunnen beginnen.

Voor dochters Charlotte en Michelle is het een flinke klap geweest dat hun vader achter tralies belandde. Ze vertellen er hieronder alles over. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Frank Masmeijer focust vanuit cel op toekomst

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!