Beeld © Instagram @moniquesmit_insta

Monique Smit goudeerlijk over haar heftige bevalling

05 augustus 2020 16:18

Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn met een pasgeboren baby en daar weet Monique Smit (31) alles van. In de nieuwste aflevering van de podcast 'Podnataal' vertelt de zangeres hoe het er daadwerkelijk aan toeging tijdens haar zwangerschappen.

"Het is een heel heftige periode geweest voor mij"

Het was een 'bliksembevalling' toen ze haar eerste zoontje Noah kreeg, maar dat klinkt fijner dan het was. "Mijn bevalling ging heel goed, alleen ben ik na Naoh wel gehecht. En daar is iets misgegaan. Daar heb ik maandenlang last van gehad en ontstekingen gehad", vertelt Monique. "En ik wilde borstvoeding geven, maar dat lukte niet. Dus had ik ontstekingen boven en onder (…) Ik heb wel het moment gehad dat ik dacht: is dit het nou? Volgens mij heb ik wel een beetje op het randje gezeten. Het was een heel heftige periode voor mij."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monique Smit staat stil bij bijzondere levensgebeurtenis

"Iedereen zei dat ik op een roze wolk zou zitten. En die had ik niet", vertelt Monique in Podnataal. "Ik zat op een donkergrijze wolk. Ik dacht: ik heb een heel mooi kindje, maar ik heb álleen maar pijn (…) Ik had echt het gevoel dat ik aan het falen was." Ze schaamde zich dat het niet ging zoals ze had gehoopt. Pas later in een interview gaf ze toe hoe lastig ze het had gehad. Bovendien was ze verkeerd geholpen na de eerste bevalling en dat heeft haar veel pijn gedaan, waardoor ze niet wist of ze ooit nog wel een kindje wilde krijgen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monique Smit snoert moedermaffia de mond op Instagram

Uiteindelijk kreeg Monique toch een tweede kindje, Luca. Dat verliep een stuk soepeler. "Zonder knip, zonder uitscheuren", vertelt ze. Pas toen besefte Monique wat anderen meemaakten tijdens een bevalling. "Toen moest ik zo hard huilen. Toen dacht ik: zo kan het ook (...) Dit is wat mensen bedoelen met die roze wolk. Toen had ik 'm." 

Monique krijgt binnenkort een mede-mama erbij. Katy Perry staat namelijk op knappen en liet onlangs haar enorme babybuik zien aan Bridget Maasland. Je ziet het in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!