Beeld © ANP

Na hamsteren zorgt kip zonder kop-gebaar voor hilariteit

07 augustus 2020 12:14

Hoewel de persconferenties van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge vooral gaan om de inhoud en nieuwe coronamaatregelen, weten de gebarentolken steeds vaker onbedoeld de show te stelen. Ook al was publiekslieveling Irma Sluis niet aanwezig, in Corline Koolhof heeft zij een waardige vervangster gevonden.

"Ze doen het expres hé?"

Irma Sluis wist al vrij snel de harten van de Nederlanders te veroveren door het uitbeelden van het werkwoord hamsteren. De beelden werden veelvuldig gedeeld en ging zelfs viral. Ook gisteravond was het raak.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Afscheid doventolk Irma Sluis valt kijkers zwaar

Corline Koolhof stond achter premier Mark Rute toen de zin 'als een kip zonder kop rondrennen' viel. Haar vertolking maakte flink wat tongen los en ging al snel het internet over. 'Hamsteren, kip zonder kop… Ze doen het expres hé?', klinkt een van de reacties op Twitter.

Het is niet de eerste keer dat Irma Sluis niet aanwezig is tijdens de persconferentie. Hoewel ze ditmaal verhinderd was, stond Nederland pas echt op z'n kop toen ze tijdens een eerdere persconferentie werd 'gewisseld'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verbazing tijdens persconferentie: waarom vertrok doventolk Irma Sluis?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!